Päivystys 24/7

Hätätilanteessa ota yhteys kohdemaan pelastusviranomaisiin. Jos tarvitset konsuliapua, ota yhteyttä Suomen ulkomailla olevaan edustustoon tai ulkoministeriöön Helsingissä. Ulkoministeriön päivystys palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Ulkoministeriön päivystysnumero 24/7: +358 9 1605 5555 (puhelut tallennetaan)

Hätätilanteessa kohdemaan viranomaisilla on vastuu myös maassaan oleskelevista ulkomaalaisista. Kiireellisen avun saamiseksi ota yhteyttä kohdemaan omiin pelastusviranomaisiin (poliisi, palokunta, ambulanssi).

Kriisitilanteissa seuraa paikallisia tiedotusvälineitä ja noudata paikallisten viranomaisten antamia ohjeita.

Edustustot tarjoavat konsulipalveluita tilanteissa, joissa Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva ulkomaalainen(Linkki toiselle web-sivustolle.) on joutunut ulkomailla hätään sairauden, tapaturman, onnettomuuden, rikoksen kohteeksi joutumisen tai muun näihin rinnastettavan syyn vuoksi. Kriisitilanteita ovat esimerkiksi luonnonmullistukset, suuronnettomuudet, poliittiset levottomuudet, sota ja alueelliset selkkaukset sekä laajat epidemiat.

Suomen ulkomailla olevat edustustot palvelevat edustuston verkkosivuilla (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)ilmoitettuina aukioloaikoina.

Suomessa ulkoministeriön päivystys toimii vuorokauden ympäri jokaisena päivänä.

Puh. +358 9 1605 5555 (puhelut tallennetaan)

Sähköpostitse paivystys.um@gov.fi

Virka-aikana ma–pe klo 8.00–16.15 voit myös ottaa yhteyttä konsuliasioiden yksikköön (KPA-10):

Vaihde: puh. +358 295 16001

Sähköpostiosoite: kpa-10@gov.fi

 

 

Tämän sivun sisällöstä vastaa