Utrikesministeriet på Educa-mässan: Undervisning i krisområden

Utrikesministeriet deltar i Educa-mässan för utbildningssektorn som ordnas i Helsingfors mässcentrum den 27–28 januari. I ministeriets monter 6n50 får du höra anföranden om hur Finland och EU stöder undervisningen i världens krisområden och ta med dig hem ministeriets publikationer som är gratis för alla.

I ministeriets mässmonter hittar du också Europainformationens och utvecklingskommunikationens alltid lika populära Europakartor och handboken för Agenda 2030-temadagar. Det finns till exempel Agenda 2030-affischer om de globala målen för hållbar utveckling och färska broschyrer om EU i korthet. Utrikesministeriets nya broschyr Nato i korthet delas också ut på mässan.

På fredagen kl. 12–12.30 får du höra hur läraren Ilona Taimela ordnade distansundervisning för finländska barn i lägret al-Hol i Syrien för tre år sedan. I diskussionen deltar också utrikesministeriets konsulära chef Jussi Tanner.

Fredagen den 27 januari kl. 14-16 berättar utbildningsexpert Pauliina Kemppainen från Kyrkans Utlandshjälp och programchef Anu Kuusisto från organisationen Rädda Barnen om Education in Emergencies-projekten bland annat i Ukraina och Sudan.

På mässan får du veta mer om den förnyade webbplatsen maailma2030.fi/sv och Kahoot-spelen om global utveckling och delta i en frågesport.

Mer information om mässprogrammet och utställarna hittar du på Mässcentrumets webbplats(Länk till en annan webbplats.).