Tiina Vainio, Tino Aalto och Kirsi Airio till minister Skinnaris specialmedarbetare

Tiina Vainio, Tino Aalto och Kirsi Airio till minister Skinnaris specialmedarbetare

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari har utsett Tino Aalto, Kirsi Airio och Tiina Vainio till sina specialmedarbetare. Aalto och Vainio tillträdde sina uppgifter som specialmedarbetare i juli. Airio tillträder uppgiften den 1 augusti.

Tino Aalto är minister Skinnaris specialmedarbetare med ansvar för externa ekonomiska relationer. Han har övergått till sin nya uppgift från Teknologiindustrin rf, där han arbetade som rådgivare till verkställande direktören och som chef för innovationspolitik. Aalto har tidigare bland annat arbetat med sakkunniguppgifter i planerings- och konsultbranschens branschorganisation Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry och konsultföretaget Miltton. Aalto har avlagt politices magisterexamen vid Åbo universitet med statskunskap som huvudämne.

Kirsi Airio är minister Skinnaris specialmedarbetare med ansvar för utvecklingspolitik. Tidigare arbetade hon i Socialdemokratiska riksdagsgruppen som sakkunnig i internationella frågor och försvarsfrågor. Hon har också bland annat arbetat som assistent till utrikesministerns särskilda representant för fredsmedling och som ledamotsassistent. Airio har avlagt politices magisterexamen vid Åbo universitet med statskunskap som huvudämne.

Tiina Vainio är minister Skinnaris specialmedarbetare med ansvar för pressrelationer och kommunikation. Vainio har tidigare arbetat bland annat som kommunikationskonsult och som konceptplanerare. Vainio har en magisterexamen i samhällsvetenskaper (huvudämnet sociologi) och en filosofie magisterexamen (huvudämnet journalistik). Hon har studerat vid Jyväskylä universitet och Göteborgs universitet.

Ytterligare information: Tino Aalto, tfn +358 50 436 9188, Kirsi Airio, tfn +358 50 574 1729, och Tiina Vainio, tfn +358 50 524 6559

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.