Finland har en ledande roll i FN-kampanjen - kom med och diskutera om teknologi och innovationer som stöder jämställdheten

Finland har en ledande roll i FN-kampanjen - kom med och diskutera om teknologi och innovationer som stöder jämställdheten

Den 24 november ordnar utrikesministeriet ett öppet webbinarium om jämställdhet, teknologi och innovationer. Dessa teman främjas i den internationella kampanjen Generation Equality, som Finland är med och leder.

Utrikesministeriets logo och Generation equality logo

Hur kan teknologi och innovationer utnyttjas för att främja jämställdheten? Hur kan man garantera att alla har lika möjligheter att delta i framtidens informationssamhällen, och hurdana utmaningar har vi framför oss? Varför behövs det insatser för teknologi och innovationer som stöder jämställdhet? - och hur gagnar jämställd teknologi våra företag och vårt samhälle?

Dessa frågor om jämställdhet, teknologi och innovationer och övriga frågor behandlas tisdagen den 24 november kl. 14-16 vid det öppna webbinarium som inleder diskussionen om Finlands arbete för kampanjen Generation Equality.

FN:s jämställdhetsorganisation   Det är fråga om en omfattande kampanj som samordnas av UN Women och som strävar efter att förena stater, företag, FN-organisationer, frivilligorganisationer och stiftelser. Syftet är att särskilt de jämställdhetsmål som globalt sett utvecklats långsamt under de senaste årtiondena ska uppnås snabbare. I samband med kampanjen har man grundat verksamhetskoalitioner med sex huvudsakliga teman. Finland har valts med att delta i ledningen av gruppen för teknologi, innovationer och jämställdhet. 

Webbinariet börjar med en hälsning från utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari och efter det håller produktchef Yacine Samb från Google ett inledande anförande. I paneldiskussionen om teknologins och innovationers betydelse för utvecklingen av jämställda samhällen deltar ordförande för Kvinnoorganisationernas Centralförbund och riksdagsledamot Eva Biaudet, kapitalinvesteringsbolaget YES VC:s stiftande medlem Jyri Engeström, FN:s unga delegat Yuri Birjulin och verkställande direktör för utvecklingsbolaget BusinessWiz Priyanka Banerjee.

Paneldiskussionen leds av Katja Toropainen, som har grundat Inklusiiv-samfundet för främjande av mångfald i arbetslivet och som är en central påverkare på teknologiområdet i Norden.

Hållbar förändring tillsammans - varmt välkomna!

Anmäl dig till webbinariet via länken senast den 20 november:
Registrering

De som anmält sig får deltagarlänken och det slutliga programmet när datumet för webbinariet närmar sig. 

Webbinariet hålls på engelska.