Utvecklingspolitik för journalister – sök nu till Utvecklingsakademin hösten 2020

Utrikesministeriet ordnar en kurs i utvecklingspolitik och utvecklingssamarbete för journalister hösten 2020. Utvecklingsakademin hålls i september–november och fokuserar i år på aktuellt multilateralt samarbete. Ansök om en plats på kursen 29.5–18.6.2020.

Utrikesministeriets kurs för journalister om utvecklingspolitik och utvecklingssamarbete, Utvecklingsakademin, ordnas i år för elfte gången. Utvecklingsakademins idé är att fördjupa deltagarnas kunskaper om globala utvecklingsfrågor och om Finlands utvecklingspolitik och utvecklingssamarbete.

I år ligger fokus på det multilaterala samarbetet och dess respons på coronapandemin.

Kursprogrammet består av tre seminariedagar i Helsingfors och av en 4–5 dagars resa till Genève då kursdeltagarna får fördjupa sig i ett FN-organs arbete, till exempel Världshälsoorganisationen WHO eller Meteorologiska världshälsoorganisationen. Också många andra organisationer har sitt högkvarter i Genève, såsom Röda Korset samt flera expertorgan för handel och utveckling.

Seminariedagarna ordnas i september och oktober och resan sker i slutet av oktober eller början av november. Genèvebesöket blir av om coronaläget tillåter. Tidtabellen och programmet preciseras i augusti.

Till programmet väljs 10–12 journalister från olika medier. Urvalet görs av utrikesministeriets kommunikationsavdelning och alla sökande meddelas om urvalet i början av augusti.

De som väljs till kursen förväntas delta i hela programmet. Kursens språk är finska och engelska.

Du kan ansöka till Utvecklingsakademin genom att fylla i den elektroniska ansökningsblanketten(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) senast torsdagen den 18 juni 2020. Du kan svara på blankettens frågor på finska, svenska eller engelska. Kursen genomförs huvudsakligen på finska och Genèveresan förutsätter goda kunskaper i engelska.

Anvisningar för ansökan till Utvecklingsakademin (pdf) (Öppnar nytt fönster)

Mer information: Ruut Tolonen, informatör, tfn 050 324 54 04, fornamn.efternamn@formin.fi.