Tidningen Kauppapolitiikka: Vindkraft ger tillväxt

Energiomställningen är på väg mot nya höjder, berättar september månadens nummer av tidningen Kauppapolitiikka. Temat för tidningen är vindkraft som framtidens energikälla.

Energiproduktionen genomgår stora förändringar i Finland. Den enorma ökningen av utsläppsfri elproduktion skapar en aldrig tidigare skådad investeringsvåg.  Är vindkraft grunden för Finlands tillväxt?

I Ukraina måste man åter bygga upp allt som hör till ett fungerande samhälle, men återuppbyggnaden är också immateriell och svårare att mäta i pengar. Läs hur Finland förbereder sig för återuppbyggnaden. 

Finlands tjänstebalans ligger rejält på minus. Vad kan vi göra för att öka exporten av tjänster? I marknadsavsnittet berättar vi om de enorma möjligheter som Indien erbjuder för små företag. 

I numrets personporträtt intervjuas mytknäckaren, rektorn för Villmanstrand–Lahtis tekniska universitet Juha-Matti Saksa. Läs också artiklarna om rättvis handel och arkitektur.

Läs tidningen på webben eller beställ den hem till dig

Dessa och andra artiklar kan du läsa på tidningens webbplats (Länk till en annan webbplats.). Det senaste numret av tidningen hittar du i din brevlåda senast torsdagen den 28 september 2023.

Beställ(Länk till en annan webbplats.) tidningen gratis hem till dig!

Kauppapolitiikka är också i sociala medier:

Mer information:

Kauppapolitiikka är en finskspråkig tidskrift om internationell handel som ges ut av utrikesministeriet fyra gånger om året. ​