Nytt om coronaviruset i Norge - Norge skärper starkt sina inreseregler för resenärer

På grund av coronaviruspandemin skärper Norge starkt sina inreseregler för resenärer. EES-medborgare (inklusive finländare), som bor eller arbetar i Norge får fortfarande resa in till landet fr.o.m. mån 16 mars kl. 8.00 Om du inte bor eller arbetar i Norge eller har en annan berättigad grund för inresa, kan Norge bortvisa dig vid ankomst.

På grund av coronaviruspandemin skärper Norge starkt sina inreseregler för resenärer. EES-medborgare (inklusive finländare), som bor eller arbetar i Norge får fortfarande resa in till landet fr.o.m. mån 16 mars kl. 8.00 Om du inte bor eller arbetar i Norge eller har en annan berättigad grund för inresa, kan Norge bortvisa dig vid ankomst. Karantänsregler gäller fortfarande. Om du bor i Finland och pendlar över till Norge för att arbeta, lönar det sig att vara i kontakt med din arbetsgivare för ytterligare information.  Läs mera i Norges myndigheters föreskrift  Forskrift 15. mars 2020 nr. 293(Länk till en annan webbplats.) (på norska).

 

Mera information på Norges regerings sidor om coronaviruset på norska(Länk till en annan webbplats.) och på engelska(Länk till en annan webbplats.).

 

Också Norges folkhälsoinstitut har information om Norges åtgärder(Länk till en annan webbplats.) på norska och engelska.