Var hittar du information om coronaviruset i Norge?

Utrikesministeriet och Finlands beskickningar följer hur coronaviruset (COVID-19) påverkar resandet. Läget bevakas tillsammans med Institutet för hälsa och välfärd.

Finlands utrikesministerium listar vanligt förekommande frågor och svar gällande coronaviruset och resande (Öppnar nytt fönster).

Finlands utrikesministeriums reseinformation för Norge(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster).

Institutet för hälsa och välfärd följer upp bl.a. Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar ECDC:s och Världshälsoorganisationen WHO:s lägesbild som uppdateras regelbundet. Institutet för hälsa och välfärd publicerar aktuell information om förekomsten av sjukdomen och ger resenärer anvisningar på sin webbplats. Det bästa sättet att skydda sig är att iaktta en god handhygien och hygien när du hostar. Institutet för hälsa och välfärdAktuellt om coronaviruset(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Den senaste informationen från Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster).

Hälsokontroller och andra undantagsarrangemang kan medföra förseningar på flygplatser, vid gränsstationer och även i övrigt. Vi rekommenderar att du reserverar mer tid än vanligt för alla resor. Institutet för hälsa och välfärd: Anvisningar för resenärer till Finland(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Ambassaden rekommenderar att du gör en reseanmälan(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster). Då får du utrikesministeriets och ambassadens informationsutskick till dig per e-post och som textmeddelande på mobiltelefon.

 

Följ norska myndigheternas information och reserestriktioner på följande sidor:

Folkehelseinstituttet(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Norges utenriksministeriet(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Helsenorge(Länk till en annan webbplats.)

Folkehelseinstituttet har öppnat numret för information (+47) 815 55 015.

Norska myndigheter uppmanar vid behov kontakta sin läkare (fastlege) via telefon eller om du inte får kontakt med din egen läkare kan du då kontakta Legevakten vid numret 116 117.

Oslo stad har öppnat numret för information(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) (+47) 21 80 21 82

coronavirus