Nyheter om coronaläget i Estland

Det finns inga gällande coronarestriktioner i trafiken Finland och Estland emellan.

Gränsövergång från Estland till Finland

Finlands coronarestriktioner har upphört. Restriktioner med anknytning till resande upphörde vid Finlands gränser. Från och med 1.7.2022 behöver man inte i samband med ankomsten vid gränsen uppvisa intyg angående ens vaccineringsläge eller en eventuell genomgången coronavirusinfektion. Man behöver inte heller ta ett coronatest.

Upphörandet av hälsåsäkerhetsåtgärderna relaterade till Covid-19 berör både Finlands yttre och inre gränser. Även om användningen av Europeiska unionens coronaintyg upphört i Finland är det möjligt att intyget fortfarande förutsätts i några länder. Snabba förändringar i pandemiläget är fortfarande möjliga.

​​​​​​Gränsövergång från Finland till Estland​​​​

​​​​Finländare och andra EU-medborgare kan resa från Finland till Estland utan att behöva visa upp ett coronaintyg eller sätta sig i karantän.​​​​​

De senaste uppgifterna om Estlands begränsningar och bestämmelser hittas på regeringens kriswebbplats www.kriis.ee (Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)och på estniska utrikesministeriets webbplats www.vm.ee(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster).

Ambassaden rekommenderar alla som har avsikt att resa till Estland eller som redan befinner sig där gör en reseanmälan (Öppnar nytt fönster).

Om du inte har något slutdatum i din reseanmälan eller om du återvänder tidigare ska du radera din reseanmälan. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du själv ändra din reseanmälan. Om du inte har registrerat dig kan du skicka en begäran om att radera din reseanmälan per e-post till KPA-10@formin.fi (Öppnar nytt fönster). 

Konsulatets kundservice är öppen måndag och fredag 9–12. I nödfall också 13–16.

I nödfall efter tjänstetid kan du ringa utrikesministeriets jour: +358 9 1605 5555. ​​​​​​

Ytterligare information

Utrikesministeriet: www.um.fi
Gränsbevakningsväsendet: www.raja.fi(Länk till en annan webbplats.)