Moçambique - Inresebestämmelser och Covid-19

Det krävs visering för inresa till Moçambique. Alla resenärer över 11 år måste vara fullt vaccinerad eller ha ett negativt PCR-test.

Inresebestämmelser

Det krävs visering för inresa till Moçambique. Visum söks på Moçambiques ambassad i Stockholm(Länk till en annan webbplats.). Observera att handläggningstiderna kan vara långa. Passet måste vara giltigt minst sex månader efter hemresedatum.

För mer information: info@embassymozambique.se eller +46 8 666 03 50.

Covid-19

Alla resenärer över 11 år måste vara fullt vaccinerad eller ha ett negativt PCR-test som utförts upp till 72 timmar före resan. Resultatet måste styrkas med originalintyg, i pappersformat, på portugisiska, engelska eller franska. Barn under 11 år behöver inte uppvisa vaccinationsbevis eller PCR-test.

Moçambiques ambassad i Stockholm kan svara på frågor kring viseringar eller koronaläget.

Munskydd är inte obligatoriskt inomhus, med undantag för sjukhus, kliniker, apotek och flygplan där det fortsatt är krav på munskydd.

Reseförsäkring

Vi rekommenderar att du tecknar en omfattande reseförsäkring för Moçambique, som gäller under hela resan och som täcker eventuell nödvändig vård och eventuella kostnader för hemresa. Observera att det krävs en mer omfattande försäkring för resor som t.ex. dykning eller bergsresor över 3 000 meter. Kontakta ditt försäkringsbolag för att kontrollera ditt skydd.

Reseanmälan

Vi påminner alla resenärer samt dem som redan befinner sig i landet att göra en reseanmalan.fi(Länk till en annan webbplats.).

Om du redan har gjort en reseanmälan men din vistelse förlängs ska du rätta till hemresedatumet i din anmälan. Då vet vi att du ännu befinner dig i landet och kan kommunicera med dig, bland annat skicka dig information. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du ändra din anmälan själv. Om du inte har registrerat dig gör du en ny reseanmälan.

Om du lämnade hemresedatumet i din anmälan öppet, eller om du reser hem till Finland tidigare än beräknat bör du ta bort din anmälan. Det kan du göra själv om du har registrerat dig, annars kan du skicka mail till KPA-10@formin.fi och be att få det gjort.

 

Ambassadens kundbetjäning

Kunder tas emot endast med tidsbokning:

 

E-post:

sanomat.map@formin.fi

 

Telefon: +258 21 482 400

 

Kontorstider: mån-tors 07:30-15:45| fre 07:30-12:45

 

Utanför tjänstetid i nödfall kan du vända dig till utrikesministeriets dygnet runt-jour,

tfn. +358 9 1605 5555 eller e-post paivystys.um@formin.fi