Nyheter om coronaläget i Moçambique, Eswatini och på Madagaskar

Moçambique

Mocambiques officiella coronawebbplats (på portugisiska)(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Inresebestämmelser

Finländare behöver visum för att resa till Moçambique. 

Flygförbindelserna kan ändras i sista stund och det lönar sig att kontrollera dem redan samma dag. PCR-test krävs för inresa.

Mer information:

Hälsovård

Munskydd måste användas på allmänna platser. Feberscreening sker vid ingångar till affärer och ämbetsverk. Handdesinfektionsmedel ska användas.

Som alltid på resa är det bra att ha en heltäckande försäkring som är i kraft under hela resan, och som gäller nödvändig vård och kostnader för eventuell hemtransport. Kontakta ditt försäkringsbolag och kontrollera vad din försäkring täcker.

Om du har coronasymptom ska du ringa det lokala numret 800149 – 82149 – 84146

*660#

Eswatini

Av dem som anländer till landet krävs ett negativt testresultat. En del av butikerna har begränsade öppettider. Andningsskydd ska användas när man rör sig på offentliga platser och vid vägspärrar ska temperaturen mätas hos passagerarna. 

Madagaskar

Flygtrafiken är mycket begränsad. Andningsskydd ska användas när man rör sig på offentliga platser. Av dem som anländer till landet krävs ett negativt testresultat. 

Beskickningens kundbetjäning

Kunder tas emot endast med tidsbokning.

Du kan beställa tid per e-post: sanomat.map@formin.fi.

Reseanmälan

Vi påminner alla resenärer samt dem som redan befinner sig i dessa länder att göra en reseanmälan.

Om du redan har gjort en reseanmälan men din vistelse förlängs ska du rätta till hemresedatumet i din anmälan. Då vet vi att du ännu befinner dig i landet och kan kommunicera med dig, bland annat skicka dig information. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du ändra din anmälan själv. Om du inte har registrerat dig gör du en ny reseanmälan.

Om du inte har haft något slutdatum i din reseanmälan eller om du återvänt till Finland tidigare än planerat, är det skäl att radera anmälan. Om du har registrerat dig i tjänsten, kan du redigera din anmälan själv. Om du inte är registrerad, skicka begäran om avregistrering till e-postadressen KPA-10@formin.fi.