Nyheter om coronaläget i Kamerun

Kamerun har stängt sina gränser för turism på obestämd tid.

Rörelsefrihet

Håll tillräckligt avstånd till andra passagerare i kollektivtrafiken och använd munskydd.

Tjänster

Restauranger och kaféer får hålla öppet också kvällstid men kunderna måste ha munskydd och hålla tillräckligt långt avstånd från varandra.

Hälsovård

Det är obligatoriskt att använda munskydd.

Observera att hälsovårdstjänsterna i Kamerun inte håller europeisk standard.

Ambassadens kundbetjäning

På grund av coronapandemin betjänar Finlands ambassad i Abuja endast per telefon och e-post. E-postadressen är sanomat.aba@formin.fi och telefonnumret (under tjänstetid) +234 803 785 1150. I nödfall efter tjänstetid betjänar utrikesministeriets jour: +358 9 1605 5555 eller paivystys.um@formin.fi.

Reseanmälan

Vi påminner alla resenärer och personer som redan befinner sig i Kamerun att göra reseanmälan.  Om du redan har gjort en reseanmälan men din vistelse förlängs ska du rätta till hemresedatumet i din amälan. Då vet vi att du ännu befinner dig i landet och kan kommunicera med dig, bland annat skicka dig information. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du ändra din anmälan själv. Om du inte har registrerat dig gör du en ny reseanmälan.

Om du lämnade hemresedatumet i din anmälan öppet, eller om du reser hem till Finland tidigare än beräknat bör du ta bort din anmälan. Det kan du göra själv om du har registrerat dig, annars kan du skicka mail till konsulipalvelut.um@formin.fi och be att få det gjort. Vänligen notera att tjänsten för förändring och radering av reseanmälningar tidvis är överbelastad.