Koronavirustilanne - tietoa Saudi-Arabiassa oleskeleville suomalaisille

Saudi-Arabia rajoittaa maassa oleskelevien liikkumista monin tavoin koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Kansainväliset lentoyhteydet on keskeytetty toistaiseksi. Suomen suurlähetystö seuraa tilannetta.

Saudi-Arabia pyrkii vähentämään kansalaisten altistumista ja koronaviruksen leviämistä monin keinoin. Maa on katkaissut kansainväliset lentoyhteydet toistaiseksi. Päiväkodit, koulut ja yliopistot on suljettu toistaiseksi. Ostoskeskukset, ravintolat ja kahvilat on suljettu yleisöltä; ruokakaupat ja apteekit sen sijaan toimivat normaalisti. Moskeijat on suljettu toistaiseksi pyhien kaupunkien suurmoskeijoita lukuun ottamatta. Lukuisat viranomaiset, ml. valtaosa ministeriöistä ovat keskeyttäneet toimintansa, samoin kuin ei-kriittisillä aloilla toimivat yksityisen sektorin yritykset. Terveyteen, turvallisuuteen, huoltovarmuuteen ja tietoliikenteeseen liittyviä toimijoita rajoitukset eivät koske, vaan nämä jatkavat toimintaansa.

Suomen ulkoministeriö suosittelee tällä hetkellä kaiken matkustamisen välttämistä ja matkailijoita kehotetaan palaamaan kotimaahan. Tämä ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mahdollista Saudi-Arabiassa oleskeleville suomalaisille lentorajoitusten vuoksi.

Jos viisumisi on umpeutumassa etkä pääse poistumaan maasta määräajassa, saa viisumin kestoa pidennettyä lähimmässä passitoimistossa (General Directorate of Passports branch). Tarkempia tietoja saa numerosta 992. Jos paluulentosi on peruutettu, ole yhteydessä suoraan lentoyhtiöön.

Hätätilanteessa matkailija voi olla yhteydessä Suomen suurlähetystöön tai ulkoministeriön päivystyskeskukseen, mutta on hyvä kuitenkin huomata, että ulkoministeriö tai Suomen edustustot eivät voi vaikuttaa toisen valtion viranomaisen päätöksiin.

Suomen suurlähetystö Riadissa seuraa tilannetta. Kehotamme seuraamaan suurlähetystön sosiaalisen median tilejä ja Suomen ulkoministeriön viestintää tuoreimman tiedon saamiseksi:

                Facebook: Embassy of Finland in Riyadh(Länk till en annan webbplats.)

                Twitter: Finland in KSA(Länk till en annan webbplats.)

                Ulkoministeriön nettisivut

Seuraavat saudiviranomaiset päivittävät uusinta koronatietoa sivuilleen:

                Terveysministeriö(Länk till en annan webbplats.)

                Tartuntatautikeskus CDC(Länk till en annan webbplats.)


Saudi-Arabian terveysministeriön toimintaohjeet koronaepäilyn yhteydessä

Jos sinulla on syytä epäillä koronatartuntaa, soita kansalliseen päivystysnumeroon 937.

Suurimmissa kaupungeissa koronatapauksia hoidetaan seuraavissa sairaaloissa:

  • Riad: Prince Mohammed Bin Abdulaziz
  • Mekka: Al Noor hospital
  • Jedda: King Abdullah medical complex
  • Dammam: Dammam medical complex
  • Qassim: Buraidah central hospital