Coronaläget i Schweiz och Liechtenstein

Schweiz har hävt praktiskt alla coronabegränsningar. Information om coronabegränsningar i Liechtenstein finns längst ner i denna artikel.

Inresebestämmelser

Schweiz har hävt alla hälsorelaterad begränsningar.

Hälsovård

Schweiz hälsovårdskapacitet har räckt till under hela epidemitiden. 

Hälsomyndigheten BAG informerar om vaccinationer(Länk till en annan webbplats.) och testning i Schweiz, och närmare information om vaccinationer finns det på kantonernas sidor: https://foph-coronavirus.ch/vaccination/when-can-i-be-vaccinated/#cantons(Länk till en annan webbplats.)

Beskickningens kundbetjäning

Ambassadens kundbetjäning ska bokas i förväg. Här kan du finna lediga tider och boka(Länk till en annan webbplats.).

Vi betjänar per e-post: info.bern@formin.fi och per telefon kl. 9-12.

Observera att ambassaden inte kan ta ställning till enskilda resesituationer.

Reseanmälan

Vi påminner alla resenärer samt dem som redan befinner sig i landet att göra en reseanmälan(Länk till en annan webbplats.).

Om du redan har gjort en reseanmälan men din vistelse förlängs ska du rätta till hemresedatumet i din anmälan. Då vet vi att du ännu befinner dig i landet och kan kommunicera med dig, bland annat skicka dig information. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du ändra din anmälan själv. Om du inte har registrerat dig gör du en ny reseanmälan.

Om du lämnade hemresedatumet i din anmälan öppet, eller om du reser hem till Finland tidigare än beräknat bör du ta bort din anmälan. Det kan du göra själv om du har registrerat dig, annars kan du skicka mail till kpa-10@formin.fi och be att få det gjort. Vänligen notera att tjänsten för förändring och radering av reseanmälningar tidvis är överbelastad.

 

Liechtenstein

Information om Liechtenstein kann finnas på furstendömets officiella webbplats(Länk till en annan webbplats.).