Nyheter om coronaläget i Singapore

Nyheter om coronaläget i Singapore

Alla som anländer till Singapore måste tillbringa 14 dagar i karantän. Det är obligatoriskt att använda munskydd.

Inresebestämmelser

Personer som vill resa till Singapore måste först skaffa ett inresetillstånd av gränsmyndigheterna. Utan detta tillstånd beviljas man inte inresa. Alla som anländer till Singapore måste först ge gränsmyndigheterna en utredning över sin hälsa(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) på nätet. 

Alla som har rätt att återvända till Singapore och som beviljas inresa måste tillbringa 14 dagar i karantän, som försiggår på en plats som myndigheterna anvisar. Fullt vaccinerade personer kan på vissa villkor ansöka om andra alternativ för boende, t.ex att få bo hemma under karantänen på 14 dagar.

Mer information:

Rörelsefrihet

Singapore tillåter för närvarande transittrafik för passagerare från vissa flygbolag, från utvalda länder och städer. Ytterligare information från Singapore luftfartsmyndigheter.

Möten är tillåtna för högst två personer, med iakttagande av säkerhetsåtgärderna. 

 

Mer information:

Hälsovård

Det är obligatoriskt att ha munskydd när man rör sig utomhus. Ansträngande former av motion t.ex. jogging, är tillåten utan skydd. För barn under sex år är munskydd inte obligatoriskt.

På dörrarna till öppna affärslokaler används applikationen Trace Together eller token. Man matar in sina kontaktuppgifter för eventuell smittspårning. 

Mer information:

Tjänster

De inre utrymmena i restauranger och caféer är öppna för de som är fullt vaccinerade, för högst två personer, förutsatt att båda är fullt vaccinerade.   Alla icke fullt vaccinerade tillåts äta endast på uteserveringar (t.ex. hawker centre) och endast i två personers grupper.  Alla får köpa take away –portioner från restaurangerna.

En del museer, sevärdheter och nöjescentrum fortsätter verksamheten, men nattklubbarna förblir fortfarande stängda. Livsmedelsaffärer, färskvarutorg, apotek, frisörsalonger, tvätterier och banker är öppna. Ett avstånd på en meter skall hållas och munskydd användas. 

Kollektivtrafik och taxiservice fungerar.

 

Sanktioner för brott mot restriktionerna

Om man bryter mot bestämmelserna om en meters säkerhetsavstånd, besöks- eller sammankomstrestriktionerna eller munskydds/visirkravet kan man bli bötfälld och/eller dömas till högst 6 månaders fängelse. Böternas storlek varierar mellan hundratals Singaporedollar till tusentals, beroende på förseelsen.

Mer information:

Beskickningens betjäning

Ambassadens kundbetjäning är öppen med tidsbeställning måndagar och torsdagar klockan 9-12. Du kan beställa tid på appointment.sin@formin.fi. Vi betjänar vardagar mellan 9 och 17 per e-post sanomat.sin@formin.fi och på telefon +65 625 440 42.

Om ditt visum är nära att gå ut medan du är i Singapore skall du kontakta gränsmyndigheterna(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) för att förlänga det (på engelska), eller arbetsministeriet(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) om det gäller att förlänga ditt arbetstillstånd (på engelska).

 

Reseanmälan

Vi påminner alla resenärer samt dem som redan befinner sig i landet att göra en reseanmälan(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) (på svenska).

Om du redan har gjort en reseanmälan men din vistelse förlängs ska du rätta till hemresedatumet i din anmälan. Då vet vi att du ännu befinner dig i landet och kan kommunicera med dig, bland annat skicka dig information. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du ändra din anmälan själv. Om du inte har registrerat dig gör du en ny reseanmälan.

Om din reseanmälan inte har haft något slutdatum eller om du återvänt till Finland tidigare än planerat, är det skäl att radera anmälan. Om du har registrerat dig i tjänsten, kan du redigera din anmälan själv. Om du inte är registrerad, skicka begäran om avregistrering till e-postadressen KPA-10@formin.fi.