Coronaläget i Nordkorea

Utländska medborgare som anländer till Nordkorea från länder där covid-19-smitta har konstaterats placeras i 30 dagars hemkarantän och deras hälsotillstånd följs upp. Regler och anvisningar kan förändras snabbt och utan varsel. Finlands ambassad i Seoul följer noga med läget och informerar på sin Facebooksida.

Inresebestämmelser

Utländska medborgare som anländer till Nordkorea från länder där covid-19-smitta har konstaterats placeras i 30 dagars hemkarantän och deras hälsotillstånd följs upp.

Rörelsefrihet

Flyg- och järnvägsförbindelserna till Nordkorea har varit inställda sedan slutet av januari. Restriktioner i rörelsefriheten råder inom landet och i huvudstaden.

Hälsovård

Hälsovården i Nordkorea är bristfällig.

Beskickningens kundbetjäning

Finland har ingen beskickning i Nordkorea men Finlands ambassad i Seoul betjänar också i Nordkorea. I nödfall kan du vända dig till Sveriges ambassad i Pyongyang: Embassy of Sweden in DPRK (på svenska).

Reseanmälan

Vi påminner alla resenärer samt dem som redan befinner sig i landet att göra en reseanmälan.

Om du redan har gjort en reseanmälan men din vistelse förlängs ska du rätta till hemresedatumet i din anmälan. Då vet vi att du ännu befinner dig i landet och kan kommunicera med dig, bland annat skicka dig information. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du ändra din anmälan själv. Om du inte har registrerat dig gör du en ny reseanmälan.

Om du lämnade hemresedatumet i din anmälan öppet, eller om du reser hem till Finland tidigare än beräknat bör du ta bort din anmälan. Det kan du göra själv om du har registrerat dig, annars kan du skicka mail till konsulipalvelut.um@formin.fi och be att få det gjort. Vänligen notera att tjänsten för förändring och radering av reseanmälningar tidvis är överbelastad.