Coronavirusläget i Grekland

Från och med söndagen 01.05.2022 behöver alla resenärer som anländer till Grekland, oavsett ursprungsland, inte längre visa upp ett giltigt intyg om vaccination eller återhämtning från covid-19, eller bevis på ett negativt testresultat från SARS-CoV- 2-infektion (PCR eller Rapid Antigen-test). Kontrollera de senaste föreskrifterna travel.gov.gr!

Resandet

Från och med söndagen 01.05.2022 behöver alla resenärer som anländer till Grekland, oavsett ursprungsland, inte längre visa upp ett giltigt intyg om vaccination eller återhämtning från covid-19, eller bevis på ett negativt testresultat från SARS-CoV- 2-infektion (PCR eller Rapid Antigen-test).

Från och med 01.06.2022 upphävs kravet på ansiktsmasker inomhus. Det är endast obligatoriskt för alla passagerare, förutom barn under 4 år och de med andningsproblem, på lokal kollektivtrafik (stadsbussar, tunnelbana, spårvagn) och i de områden med kryssningsfartyg, fritidsbåtar, yachter och färjor där användningen mask krävs enligt relevanta hälsoprotokoll, samt när man gör affärer på apoteket.

Ambassaden är inte ansvarig för Greklands inresebestämmelser och andra myndighetsföreskrifter, utan resenären skall sjäv ta reda på dem. 

De grekiska myndigheterna följer utvecklingen av situationen och kan vid behov ändra begränsningarna även med kort varsel.

Med hjälp av följande länkar kan du följa med lokala myndigheternas information:

Om du misstänker att du har smittats av coronaviruset ska du stanna hemma/i ditt hotell, och ringa Covid-servicenumret +30 1135 som betjänar på grekiska eller engelska.

Ambassaden rekommenderar att alla turister och finländare som redan befinner sig i Grekland gör en reseanmälan(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster). Obs! Om du inte har haft något slutdatum i din reseanmälan eller om du återvänt till Finland tidigare än planerat, skal du radera anmälan. Om du har registrerat dig i tjänsten, kan du redigera din anmälan själv. Om du inte är registrerad, skicka begäran om avregistrering till e-postadressen KPA-10@formin.fi.

Inresa till Finland

Ambassadens senaste information hittar du på Facebook (Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)och Twitter(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster).

UM: Frågor och svar om coronaviruset och resande (Öppnar nytt fönster)