Koronavirusuutiset Boliviassa

Koronavirusuutiset Boliviassa

Suomen Liman Suurlähetystö palvelee myös Boliviassa olevia suomalaisia. Lisäksi Suomen kunniakonsulaatti La Paz:ssa täydentää edustusverkkoa. Boliviassa matkustavia sekä pysyvästi oleskelevia suomalaisia pyydetään seuraamaan ulkoministeriön ja suurlähetystön tiedotteita, sosiaalista mediaa ja verkkosivuja sekä paikallisviranomaisten tiedotteita.

Rajoitukset

Koko maan kattavia rajoituksia ei ole. Valta määrätä valvonnasta ja räätälöidä säännöksiä on siirretty paikallisille kunnille ja muille toimivaltaisille viranomaisille. Kukin kunnallishallinto on vastuussa omien erityisrajoitustensa määrittämisestä, mukaan lukien, joukkoliikenteen ja laitosten enimmäiskapasiteetti, yksityisten yritysten toimintakapasiteetti, yksityisten ajoneuvojen liikkuminen rekisterikilven numeroiden mukaan, terveydenhoidon ehkäisyprotokollat ​​kaikille yrityksille ja teollisuudenaloille sekä alkoholin kulutus.

Suosittelemme, seuraamaan paikallisten kuntien tiedotteita ajantasaisten ilmoitusten saamiseksi.

Koko maassa hengityssuojaimen käyttö on pakollista julkisilla paikoilla. Maskipakon lisäksi muista varotoimista kuten käsienpesusta ja turvaetäisyyksistä on huolehdittava.

Boliviassa olevat matkailijat

Mikäli teillä on koronavirukselle tyypillisiä oireita ja epäilette tartuntaa, ottakaa yhteyttä Bolivian viranomaisten ilmoittamiin yhteystietoihin:

Puhelinnumerot: 800-10-1104 tai 800-10-1106

Kansainväliset lennot

Kaupallisiin lentoihin sekä lentolippuihin liittyvissä tiedusteluissa pyydämme ottamaan yhteyttä matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön.

Bolivian maahantulo

Boliviaan saapuvien matkustajien (kaikkien yli 5-vuotiaiden) tulee esittää rajalla negatiivinen koronavirustesti (PCR) tai antigeenitesti, joka on otettu 72 tuntia ennen lähtöä.

Matkustajien tulee ennen matkaansa täyttää huolellisesti matkustusilmoitus Bolivian Ulkoministeriön sivuilla. Ilmoitukseen on lisättävä mm. negatiivisen koronavirustestin tulos. Lomake on myös tulostettava ja näytettävä rajalla. Lomakkeen löydät tästä(Länk till en annan webbplats.).

Matkustajien on oltava karanteenissa vähintään 10 päivää Boliviaan saapumisen jälkeen. Matkustajien on toimitettava valaehtoinen lausunto oleskelupaikasta Boliviassa.

Kaikilta Boliviaan saapuvilta matkustajilta vaaditaan toinen RT-PCR-testi 7 päivän kuluttua saapumisesta. Matkustajan on maksettava tämän testin kustannukset.

Matkustajilla, joilla ei ole pysyvää asuinpaikkaa Boliviassa, on Boliviaan saapuessaan oltava sairausvakuutus, joka kattaa COVID-19-taudin.

Suomen suurlähetystö ei ole vastuussa maahanpääsystä Boliviaan tai lentoyhtiöiden rajoituksista, järjestämisestä, muutoksista tai peruutuksista, jos matkustaja ei täytä lentoyhtiön määrittelemiä vaatimuksia. Matkustajan tulee itse arvioida täyttääkö hän vaatimukset. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme muutoksista nettisivuillamme. Bolivian maahantulosäännökset ja rajoitukset ovat Bolivian viranomaisasia, joten suosittelemme olemaan yhteydessä Bolivian viranomaisiin (esim. Bolivian suurlähetystö Tukholmassa) jos tarvetta lisätiedolle ilmenee. Suomen suurlähetystö Limassa ei ole toimivaltainen viranomainen Bolivian maahantuloasioissa.

Bolivian viranomaisten ohjeita ja tiedotteita

Noudata paikallisten viranomaisten ohjeita ja seuraa tiedotusvälineitä. Boliviassa on käytössä "Coronavirus Bolivia" - puhelinsovellus, josta löytyy yleistietoa virukseen liittyen. Voit seurata koronavirustiedotteita (espanjaksi) Bolivian terveysministeriön(Länk till en annan webbplats.) sivuilta.

Tiedotteita sekä lakeja (espanjaksi) voit seurata valtion viralliselta sivulta(Länk till en annan webbplats.).

Lisätietoja suomalaisille:

Suomen Liman suurlähetystön Facebook: Liman- suurlähetystö Facebookissa(Länk till en annan webbplats.)

Ulkoministeriö: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL: Ajankohtaista koronaviruksesta(Länk till en annan webbplats.)

Rajavartiolaitos: Usein kysyttyä koronaviruksen vaikutuksesta rajaliikenteeseen(Länk till en annan webbplats.)

Valtioneuvoston kanslia: Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta(Länk till en annan webbplats.)

Suurlähetystön asiakaspalvelu 

Suurlähetystö palvelee puhelimitse maanantaista torstaihin klo 09:00 - 16:45 ja perjantaisin klo 09:00-13:00 numerossa +51 122 244 66. Pyydämme lähettämään konsuliasioihin, Bolivian koronavirustilanteeseen ja matkustamiseen liittyvät tiedustelut yhä sähköpostitse osoitteeseen sanomat.lim@formin.fi. Vastaamme viesteihin mahdollisimman nopeasti saapumisjärjestyksessä.

Asiakkaita otetaan vastaan vain ajanvarauksella. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä kiireellisissä hätätapauksissa palvelee UM:n päivystyskeskus 24/7: paivystys.um@formin.fi tai +358 9 1605 5555. 

Lisätietoja Liman Suomen edustuston asiakaspalvelusta sekä passien, VTJ-ilmoituksien, oleskelulupien ja viisumien vastaanotosta löydät Suurlähetystön asiakaspalvelu(Länk till en annan webbplats.) - tiedotteestamme.

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen (Länk till en annan webbplats.)tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen sanomat.lim@formin.fi.