Kirgizistan har förklarat nationellt nödläge (uppdaterad 25 mars)

Kirgiziska regeringen har förklarat en månad lång nationell nödsituation från 22 mars. Det finns ett partiellt utegångsförbud i landet.

Alla restauranger, kaféer och köpcentra är stängda. Livsmedelsbutiker, marknader och apotek får hålla öppet.

Utlänningar är förbjudna att komma in i landet helt.

På grund av ett ökande antal coronavirusfall har Kirgizistan infört ett partiellt utegångsförbud sedan 25 mars. På natten mellan 20:00 och 7:00 finns det ett totalt utegångsförbud i Kirgizistan, medan under dagen kan invånarna lämna sina hem endast för att besöka mataffär, apotek eller sjukhus.

Det finns 42 bekräftade fall av koronavirus i Kirgizistan med två av dem identifierade i Bisjkek, medan 42 registrerades i södra regioner.

Läs mer:
https://www.gov.kg/ru/post/s/na-territorii-kyrgyzskoy-respubliki-s-22-marta-2020-goda-vveden-rezhim-chrezvychaynoy-situatsii(Länk till en annan webbplats.)
https://www.gov.kg/ru/post/s/birinchi-vitse-premer-ministr-kubatbek-boronov-infektsiyanyn-zhayyluusuna-zhol-berb-chn-ar-kim-belgilengen-erezhelerdi-saktoogo-tiyish(Länk till en annan webbplats.)
https://t.co/9sJSJanAqc?amp=1(Länk till en annan webbplats.)
https://www.gov.kg/ru/post/s/okmt-kyrgyzstandyn-aymagyna-chet-eldikterdin-kirsn-ubaktyluu-chekt-kirgiz-zhnnd-buyrukka-zgrtlrd-kirgizdi(Länk till en annan webbplats.)

https://www.gov.kg/ru/post/s/opredeleny-chrezvychaynye-mery-vremennye-ogranicheniya-prav-i-svobod-grazhdan-i-ikh-dopolnitelnye-obyazannosti-na-otdelnykh-territoriyakh-kyrgyzskoy-respubliki(Länk till en annan webbplats.)

 

Ambassaden i Nur-Sultan försöker dela aktuell information om läget på sin webbplats(Länk till en annan webbplats.) och i sociala medier, Facebook (Länk till en annan webbplats.)och Twitter(Länk till en annan webbplats.). Vi rekommenderar att du gör en reseanmälan(Länk till en annan webbplats.).

Se även:
https://um.fi/nyheter-om-coronaviruset