Coronavirus nyheter i Namibia

Coronavirus nyheter i Namibia

Coronapandemins situation i Namibia har lättat något, men försiktighetsåtgärder måste fortfarande vidtas. Vi rekommenderar lokala myndighetskällor och nyhetsmedier för den som vill ha en tydlig översikt av läget.

 

Namibias första fall av koronavirus bekräftades i mars 2020. Namibia har olika begränsningar och rekommendationer på grund av virussituationen.

 

Rörelsefrihet

 

De som kommer in i landet måste presentera ett coronavirus-test (PCR) som inte är äldre än 7 dagar. ​​​​​​Kolla med flygbolaget behöver du också ett negativt testresultat när du lämnar Namibia.

Sammankomster med över 150 deltagare är förbjudna. Namibia har ett utegångsförbud mellan klockan 23-04.

 

Hälsovård

 

Säkerhetsavstånd bör beaktas och ansiktsskydd måste bäras på offentliga platser i hela landet.

Hälsovårdens standard är låg.

Den lokala ansvariga myndigheten är Namibias hälsovårdsministerium, Ministry of Health and Social Services:

Också WHO i Namibia erbjuder uppdaterad information:

Beskickningens kundbetjäning

Beskickningen tar emot finländska medborgare enligt överenskommelse.

Lokala nyhetsmedier

Bra att veta

För närvarande är många rykten och falsk information i omlopp, särskilt om COVID-19 vacciner. Vi uppmanar dig att i första hand vända dig till officiella källor för att få sanningsenlig och färsk information.

Reseanmälan

Vi påminner alla resenärer samt dem som redan befinner sig i landet att göra en reseanmälan(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster).

Om du redan har gjort en reseanmälan men din vistelse förlängs ska du rätta till hemresedatumet i din anmälan. Då vet vi att du ännu befinner dig i landet och kan kommunicera med dig, bland annat skicka dig information. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du ändra din anmälan själv. Om du inte har registrerat dig gör du en ny reseanmälan.

Om du lämnade hemresedatumet i din anmälan öppet, eller om du reser hem till Finland tidigare än beräknat bör du ta bort din anmälan. Det kan du göra själv om du har registrerat dig, annars kan du skicka mail till KPA-10@formin.fi och be att få det gjort.