Uutta koronaviruksesta Norjassa - Norja tiukentaa maahantulosäädöksiään myös suomalaisten osalta

Norja tiukentaa maahantulosäännöksiään – koskee myös suomalaismatkustajia. ETA-maan kansalaiset (ml. suomalaiset), jotka asuvat tai työskentelevät saavat tulla edelleen maahan ma 16.3. klo 8.00 alkaen. Jos et työskentele tai asu Norjassa tai sinulla ei ole muuta perusteltua syytä tulla maahan, voi Norja käännyttää sinut maahan saavuttaessa. Mikäli asut Suomessa ja käyt rajan yli Norjassa töissä, tarkista tilanne myös työnantajaltasi.

Koronaviruspandemian takia Norja tiukentaa maahantulosäännöksiään matkustajien, ml. suomalaiset, osalta.  ETA-maan kansalaiset (ml. suomalaiset), jotka asuvat tai työskentelevät saavat tulla edelleen maahan ma 16.3. klo 8.00 alkaen.  Jos et työskentele tai asu Norjassa tai sinulla ei ole muuta perusteltua syytä tulla maahan, voi Norja käännyttää sinut maahan saavuttaessa.  Karanteenisäännöt ovat edelleen voimassa. Mikäli asut Suomessa ja käyt rajan yli Norjassa töissä, tarkista tilanne myös työnantajaltasi. Lue tarkemmin Norjan viranomaisten määräyksestä Forskrift 15. mars 2020 nr. 293(Linkki toiselle web-sivustolle.) (Linkki toiselle web-sivustolle.)(norjaksi): 

 

Norjan hallituksen koronavirusta koskevilta sivuilta löytyy lisätietoa norjaksi(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja englanniksi(Linkki toiselle web-sivustolle.).  

 

Norjan kansanterveyslaitoksella Folkehelseinstituttet(Linkki toiselle web-sivustolle.) on myös tietoa Norjan toimenpiteistä(Linkki toiselle web-sivustolle.)  sekä norjaksi että englanniksi.