Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Ulkoministeri Haavisto osallistuu EU:n ulkoministerien epäviralliseen videokokoukseen

Ulkoministeri Haavisto osallistuu EU:n ulkoministerien epäviralliseen videokokoukseen

EU:n ulkoministerit kokoontuvat epäviralliseen videokokoukseen keskiviikkona 22. huhtikuuta. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Pekka Haavisto. Kokouksen pääaiheina ovat Ukraina ja EU:n itäisen kumppanuuden maat. Lisäksi jatketaan keskustelua koronavirustilanteesta.

Ulkoministerien on määrä keskustella ja arvioida EU:n lähestymistapaa ja toimia Ukrainassa ja itäisen kumppanuuden maissa tämänhetkisessä koronakriisissä. Suomen näkemyksen mukaan EU:n on tärkeää antaa vahva viesti solidaarisuudesta ja tuesta Ukrainalle. Toisaalta on tärkeää varmistaa, että uudistukset Ukrainassa jatkuvat. Myös muille itäisen kumppanuuden maille eli Armenialle, Azerbaidzhanille, Georgialle, Moldovalle ja Valko-Venäjälle on viestittävä vahvaa ja näkyvää tukea. Pahentuva tartuntatilanne koettelee näiden yhteiskuntien kestokykyä ja kansalaisten luottamusta. Keskeistä on myös varmistaa, ettei koronavirustilannetta käytetä tekosyynä perusoikeuksien rajoittamiselle.

Lisäksi ulkoministerit jatkavat aiemmissa videokokouksissa käytyä keskustelua kansainvälisistä toimista ja yhteistyöstä koronavirustilanteeseen vastaamiseksi.

Lisätietoja: Eurooppa-kirjeenvaihtaja Matti Nissinen, puh. +358 295 351 780

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.