Tietoa matkustamisesta Norjasta sekä Suomen ja Norjan rajan välisestä työmatkaliikenteestä

Suomalaisia matkailijoita kehotetaan palaamaan Suomeen heti kun mahdollista. Sisäministeriö tiedottaa Suomen ja Norjan välisen rajan yli tapahtuvasta työmatkaliikenteestä. Ulkomaalaiset, jotka ovat karanteenissa ja terveitä, voivat lähteä Norjasta – HUOM! noudata Norjan viranomaisten ohjeita.

Suomen viranomaisten tietoja:

Suomalaisia matkailijoita kehotetaan palaamaan Suomeen heti kun mahdollista. Suomen kansalainen ja Suomessa asuva saa aina palata Suomeen. Suomessa olevat ulkomaiset matkailijat voivat poistua maasta. Suomessa asuvilla tarkoitetaan Suomessa oleskeluoikeutensa rekisteröineitä EU-kansalaisia ja heidän perheenjäseniään sekä oleskeluluvalla Suomessa oleskelevia kolmannen maan kansalaisia.  Lue lisää ulkoministeriön, sisäministeriön ja rajavartiolaitoksen tiedotteista:

https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/ulkoministeri-c3-b6-c3-a4l-c3-a4-matkusta-ulkomaille-

https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-rajaliikennetta-aletaan-rajoittaa-elakkeella-olevia-rajavartijoita-ja-poliiseja-voidaan-kutsua-toihin(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomen rajaliikennettä rajoitetaan 19.3.2020 alkaen: https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/suomen_rajaliikennetta_rajoitetaan_19_3_2020_alkaen_79132(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Rajavartiolaitoksen sivut: https://www.raja.fi/ajankohtaista/ukk_koronavirus(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomen rajan yli Norjassa työssä kävijät:

Suomen ja Norjan välisellä rajalla Kilpisjärvi, Karigasniemi, Kivilompolo, Nuorgam, Näätämö ja Utsjoki pidetään auki tavara- ja paluuliikenteelle. Lisäksi välttämätön työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne voidaan sallia. Muualta rajanylittäminen ei ole sallittua.

Lue lisää sisäministeriön tiedotteesta https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-rajaliikennetta-aletaan-rajoittaa-elakkeella-olevia-rajavartijoita-ja-poliiseja-voidaan-kutsua-toihin(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Suomi-Seura: Ulkomailla asuvien suomalaisten kannattaa pysyä nykyisissä asuinmaissaan: https://suomi-seura.fi/suomi-seura-ulkomailla-asuvien-suomalaisten-kannattaa-pysya-nykyisissa-asuinmaissaan/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Norjan viranomaisten tietoja:

Suomalaiset matkustajat, jotka ovat karanteenissa ja terveitä, voivat lähteä Norjasta. Huomioithan, että jos asut ja/tai työskentelet Norjassa, sinun ei tarvitse lähteä maasta. – HUOM! noudata Norjan viranomaisten ohjeita:

Norjan terveysviraston tiedote (englanniksi):

Norjan hallituksen sivut maahantulosäännöistä, usein kysytyt kysymykset. 

norjaksi: https://www.regjeringen.no/no/tema/innvandring-og-integrering/innsikt/sporsmal-og-svar-om-nye-bortvisningsregler/id2693775/?utm_source=www.regjeringen.no&utm_medium=epost&utm_campaign=nyhetsvarsel%2016.03.2020-15:19&utm_content=Innvandring%20og%20integrering(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

englanniksi: https://www.regjeringen.no/en/topics/immigration-and-integration/innsikt/questions--answers-on-new-rules-barring-entry-to-norway/id2693775/?utm_source=www.regjeringen.no&utm_medium=epost&utm_campaign=nyhetsvarsel%2016.03.2020-15:19&utm_content=Innvandring%20og%20integrering(Linkki toiselle web-sivustolle.)