Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Suurlähetystön matkustuskirje kotimatkalla oleville suomalaisille

Suurlähetystön matkustuskirje kotimatkalla oleville suomalaisille

Suomen Bangkokin-suurlähetystö antaa kotiinpaluutarkoituksessa liikkuvien käyttöön (lentoasemalle siirtyminen) oheisen matkustuskirjeen, jonka voi tarvittaessa esittää Thaimaan viranomaiselle.

Jos olet Suomen kansalainen tai sinulla on oleskeluoikeus Suomessa ja olet palaamassa Suomeen ulkoministeriön ja Finnairin järjestämällä kotiutuslennolla Bangkokista perjantaina 17.4.2020, suurlähetystö on laatinut kotimatkasi mahdollistamiseksi oheisen matkustuskirjeen paikallisia viranomaisia varten.

Voimassa olevien rajoitusten vuoksi liikkuminen tiettyjen provinssirajojen yli ei lähtökohtaisesti ole sallittu, mutta matkustus kotiutuslennoille pyritään varmistamaan. Myös provinssien sisällä saattaa olla ylimääräisiä tarkastuksia, joilla kysytään matkustamisen syytä. Jos matkustat Suvarnabhumin lentoasemalle provinssirajojen yli, suurlähetystö pyytää tulostamaan matkalle mukaan lentolipun lisäksi oheisen matkustuskirjeen provinssirajojen ylittämisen helpottamiseksi.

Bangkokin kaupungista siirtyvien ei lähtökohtaisesti tarvitse esittää todistusta matkustettaessa Suvarnabhumin lentoasemalle. Käytännöt voivat kuitenkin vaihdella, joten suurlähetystö suosittelee tässäkin tilanteessa hyödyntämään matkustuskirjettä.

Mikäli olet matkustamassa muun lentoyhtiön lennolla ja Bangkokin lentoasemalle pääsy tuottaa liikkumisrajoitusten vuoksi ongelmia, ota yhteyttä ban.konsuli(at)formin.fi

Suurlähetystön matkustuskirje kotimatkaa varten (PDF)