Suurlähetystö on saanut tiedon paluulennosta Larnakasta Frankfurtiin lauantaina 2. toukokuuta klo 14

Suurlähetystö on saanut tiedon paluulennosta Larnakasta Frankfurtiin lauantaina 2. toukokuuta klo 14. Lentolipun hinta on noin 230 euroa ja sen voi varata Cyprus Airwaysin kotisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jatkoyhteyslippu tulee olla hankittuna ennen Larnakasta lähtöä. Tämänhetkisten tietojemme mukaan Finnair ja Lufthansa lentävät Frankfurtista Helsinkiin sunnuntaina 3. toukokuuta. Lufthansa lentää klo 14:10, lipun hinta (alkaen) noin €256 ja varauksen voi tehdä Lufthansan kotisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.). Finnair lentää klo 19:25. Lipun hinta (alkaen) 391 euroa ja varauksen voi tehdä Finnairin sivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.).

 

Huomioikaa, että Frankfurtin lentokentältä ei saa poistua, vaan jatkolentoa tulee odottaa lentokenttäalueella.

 

Saksa edellyttää, että Saksan kautta Suomeen palaavilla on ostettuna jatkolento Saksasta Suomeen. Suomeen on palattava suorinta mahdollista reittiä. Matkalippu on varauduttava esittämään jo ennen lentoa Saksaan. Saksan viranomaiset toivovat, että vaihtoajat ja oleskelu Saksassa olisivat mahdollisimman lyhyet.

 

Jos lentoaikataulujen vuoksi on välttämätöntä yöpyä Frankfurtissa, se on mahdollista vain kentän transit-alueella My Cloud Transit Hotellissa. Transit-alueelta ei saa tällä hetkellä poistua ollenkaan. Matkustajilla on ollut vaikeuksia saada matkalaukkujaan ruumasta hotellissa yöpyessään, joten sellaiset tavarat, joita tarvitsee yön yli, on otettava käsimatkatavaraan. Jos jatkolento Suomeen ei ole samalla lentolipulla kuin lento Saksaan, matkustajan on otettava yhteyttä Finnairiin tai Lufthansaan (sen mukaan kumman jatkolennolle on varannut lipun) matkatavaroidensa siirtämiseksi Helsingin-lennolle. Suosittelemme tekemään tämän jo etukäteen, ja varmistamaan laukkujen siirtymisen sen jälkeen vielä kentällä matkustajien saavuttua.

 

Linkki kentän koronasivustolle: https://www.frankfurt-airport.com/en/news/information-on-the-coronavirus.html(Linkki toiselle web-sivustolle.) (mm. auki olevat ruokapaikat). Frankfurtin lentokentän neuvonta: +49 180 6372 4636, info@fraport.de.

 

Saksan sisäministeriön sivuilta löytyy tietoa Saksan asettamista rajoituksista englanniksi: https://www.bmi.bund.de/EN/topics/civil-protection/coronavirus/bmi-information-coronavirus.html(Linkki toiselle web-sivustolle.). Päätös Saksaan ulkomailta tulevien karanteenista ei koske kotimaahansa Saksan kautta palaavia.