Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Suurlähettiläs Markku Virrin terveiset suomalaisille Unkarissa

Suurlähettiläs Markku Virrin terveiset suomalaisille Unkarissa

Hyvät suomalaiset Unkarissa! Viime viikot ovat olleet meille kaikille haasteellisia. Koronavirus on pakottanut meidät poikkeukselliseen tilanteeseen.

Viime viikot ovat olleet meille kaikille haasteellisia. Koronavirus on pakottanut meidät poikkeukselliseen tilanteeseen.

Suurlähetystö on työskennellyt viime viikot auttaakseen suomalaisia matkailijoita palaamaan kotiin. Säännöllinen ja arvokas yhteistyö muiden EU- ja Pohjoismaiden edustustojen kanssa on korostunut tässä tilanteessa.

Suurlähetystön henkilökunta siirtyi 1.4. alkaen etätyöhön välttääkseen mahdollisen korona-tartunnan. Meidät tavoittaa ensisijaisesti sähköpostitse. Asiakaspalvelu ottaa asiakkaita vastaan vain kiireellisissä ja hätätapauksissa ajanvarauksella. Ajanvaraukset voi tehdä sähköpostilla: consular.bud@formin.fi.

Unkarin viranomaiset ovat ottaneet käyttöön liikkumisrajoituksia ja antaneet ohjeita poikkeustilanteessa toimimiseen. Näiden toimien tavoitteena on hillitä korona-viruksen leviämistä ja suojella meitä kaikkia viruksen aiheuttamalta sairaudelta.

Tilanne kehittyy nopeasti, joten jokaisen on tärkeää seurata paikallisten viranomaisten viestintää. Olemme koonneet tietolähteitä ja ohjeita myös suurlähetystön verkkosivuille. Viestimme sekä Unkarin tilanteesta, että Suomen viranomaisten päätöksistä ja ohjeista myös Facebookissa(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Arvostan suuresti, miten Unkarissa asuvat suomalaiset ovat pitäneet yhtä jakamalla tietoja ja tarjoamalla apua vaikeuksissa oleville.

Toivotan kaikille Unkarissa asuville suomalaisille terveyttä ja kärsivällisyyttä näissä poikkeusolosuhteissa. Ja pidetään jatkossakin huolta lähimmäisistämme.

Markku Virri

suurlähettiläs