Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Suurlähettiläs Kirsikka Lehto-Asikaisen viesti suomalaisille

Suurlähettiläs Kirsikka Lehto-Asikaisen viesti suomalaisille

Hyvät Israelissa olevat suomalaiset. Toivottavasti te ja läheisenne voitte hyvin. Elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja koronaviruksen levitessä ympäri maailmaa. Tilanne muuttuu jatkuvasti. Suurlähetystön työ keskittyy tällä hetkellä paljolti koronatilanteen seuraamiseen ja hoitamiseen.

Suurlähettiläs Kirsikka Lehto-Asikainen

Hyvät Israelissa olevat suomalaiset

Toivottavasti te ja läheisenne voitte hyvin. Elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja koronaviruksen levitessä ympäri maailmaa. Tilanne muuttuu jatkuvasti. Suurlähetystön työ keskittyy tällä hetkellä paljolti koronatilanteen seuraamiseen ja hoitamiseen. Ykköstehtäviämme ovat nyt suomalaisten neuvominen ja avustaminen, tiedonhankinta ja tiedonvälitys Israelin koronatilanteesta ja suomalaisiin vaikuttavista viranomaistoimista, ennakoivan tilanneanalyysin tekeminen ja eri skenaarioihin varautuminen sekä oman henkilöstömme ja asiakkaidemme terveydestä huolehtiminen.

Näissä tehtävissä konsulimme Tania Greco ja koko asiakaspalvelutiimimme ovat tehneet pyöreitä päiviä suomalaisten neuvomiseksi ja tavoittamiseksi. Haluan kiittää heitä sekä koko suurlähetystön henkilökuntaa erinomaisesta työstä haastavassa tilanteessa.

Päivitämme suurlähetystön sosiaalista mediaa jatkuvasti ja sieltä löytyy tuoreinta tietoa.

·  http://www.finland.org.il(Linkki toiselle verkkosivustolle)

·  http://www.facebook.com/FinnishEmbassyTelAviv(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

·  http://www.twitter.com/FinIsrael(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Jos tarvitsette suurlähetystön apua esimerkiksi Suomeen palaamisen selvittämisessä, pyydän ottamaan meihin yhteyttä sähköpostitse ja jättämään yhteystietonne. Sähköpostiosoitteemme on: sanomat.tel(a)formin.fi .

Viestin saatuamme, otamme teihin yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

Muistutan, että matkailijoiden tulee palata Suomeen. Suomeen palaaminen muuttuu yhä vaikeammaksi lentoyhteyksien vähenemisen myötä. Teidän täytyy siis toimia nopeasti ja päättäväisesti, jos haluatte palata Suomeen. Tämä koskee erityisesti henkilöitä, jotka eivät kuulu Israelin sosiaaliturvan piiriin, kuten myös riskiryhmiä.

Tuorein tieto lentoyhteyksistä löytyy Ben Gurionin lentokentän sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).  Tällä hetkellä lentoyhteyksiä löytyy vielä mm. Lontoon kautta. Suurlähetystö ei voi varmistaa tai vahvistaa tulevia lentoja. Liput on tärkeä ostaa nyt suoraan lentoyhtiöltä.

Perusohjeenamme on seurata ja noudattaa paikallisviranomaisten ohjeita ja käskyjä. Israelin hallituksen asettama ulkonaliikkumiskielto, pois lukien välttämätön liikkuminen, tulee ottaa tosissaan, jotta viruksen leviämistä hillitään. Israelin terveysministeriön sivut toimivat hyvin ja tietoa löytyy myös englanniksi(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Olemme pyytäneet Israelin viranomaisia lisäämään englanninkielistä tiedotusta.

Muistutan myös kaikkia huolehtimaan matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) tekemisestä, jotta voimme välittää teille tietoa suoraan sekä ottaa tarvittaessa yhteyttä.

Haluan lainata tähän loppuun tasavallan presidentti Sauli Niinistöä, jonka saimme vieraaksemme tammikuussa: ”Eteenpäin pääsemme vain yhdessä. Se koskee meitä suomalaisia. Ja se koskee koko kansainvälistä yhteisöä. Kyllä tästä selvitään.”

 

Pysytään terveinä ja huolehditaan toisistamme ja itsestämme.

Lämpimin terveisin koko suurlähetystön tiimin puolesta

Kirsikka Lehto-Asikainen