Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Suurlähettiläs Anne Sipiläisen terveiset suomalaisille Saksassa

Suurlähettiläs Anne Sipiläisen terveiset suomalaisille Saksassa

Hyvät suomalaiset Saksassa,

koronavirus on pakottanut meidät kaikki erittäin poikkeukselliseen tilanteeseen. Toivon kaikille jaksamista ja voimia tässä jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa. On tärkeää noudattaa paikallisten viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Kuten liittokansleri Angela Merkel puheessaan korosti: Tilanne on vakava. Ottakaa se vakavasti.

Myös Suomessa ja muualla Euroopassa rajoittavat toimenpiteet lisääntyvät. Tiedotusvälineistä saa hyvin yleiskuvaa ja tietoa. Viranomaisohjeistuksia löydät seuraamalla Suomen ulkoministeriön ja Berliinin suurlähetystön nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia. Sieltä löytyvät mm. perusohjeet matkailijoille Suomeen paluun osalta sekä linkkejä ajankohtaistilanteesta tiedottavien saksalaisten ja suomalaisten viranomaistahojen kanaviin.

Presidentti Sauli Niinistön sanoin: ”Koko maailma on poikkeustilassa. Kukaan ei osaa arvioida lopputulemaa, mutta jo nähdään, että vaikutukset ovat syviä ja pitkäkestoisia. Päivittäinen elämämme väistämättä muuttuu ja kohtaamme todellisuuden, jossa ajatuksia ja toimia hallitsevat terveys, toimeentulo ja toisistamme välittäminen.”

Tässä tilanteessa tarvitsemme malttia ja kestävyyttä. Jokainen voi omilla toimillaan vaikuttaa siihen, miten tästä selvitään. Yhteisvastuu määräysten noudattamisessa ja toisista huolehtiminen on nyt erityisen tärkeää. Suomen suurlähetystö Berliinissä ja henkilökuntamme tekevät omalta osaltaan parhaansa.

Ystävällisin terveisin,
Anne Sipiläinen
suurlähettiläs