Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Suurlähettilään viesti suomalaisille Alankomaissa

Suurlähettilään viesti suomalaisille Alankomaissa

Hyvät suomalaiset Alankomaissa

Koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen tilanne on koskettanut meitä kaikkia Alankomaissa olevia suomalaisia, niin täällä pidempään kuin vähemmänkin aikaa asuneita.  Jo nyt näemme, että joudumme elämään tämän tilanteen kanssa pidempään kuin toivoisimme. 

Täällä Alankomaissa hallitus on antanut suosituksia ja asettanut rajoituksia, joita se pitää välttämättöminä pandemian hidastamiseksi. Tilanne muuttuu jatkuvasti, joten on tärkeää seurata paikallisten viranomaisten ohjeita.

Myös Suomessa ja muualla Euroopassa rajoitukset ovat lisääntyneet. Viranomaisohjeistusta löytyy Suomen valtioneuvoston, ulkoministeriön ja Haagin suurlähetystön nettisivuilta ja sosiaalisen median kanavilta. Sieltä löytyvät esimerkiksi perusohjeet matkailijoille Suomeen paluun osalta sekä linkkejä ajankohtaistilanteesta tiedottavien hollantilaisten ja suomalaisten viranomaisten kanaviin.  Matkailijoita suositellaan edelleen palaamaan Suomeen, mutta maassa asuvien toivotaan jäävän koteihinsa. Julkaisemme suurlähetystön sivuilla pian myös vinkkejä henkisestä tuesta ja digitaalisesta kulttuurista.

Tilanne on vakava ja voi tuntua pelottavaltakin. Se vaatii meiltä epävarmuuden sietämistä. Lähitulevaisuuden tärkeät suunnitelmat jäävät toteutumatta ja ikävä Suomeen voi korostua. Myös suomalaiset yritykset Alankomaissa voivat kohdata vaikeuksia. Presidentti Niinistön sanoin ”Koko maailma on poikkeustilassa. Kukaan ei osaa arvioida lopputulemaa, mutta jo nähdään, että vaikutukset ovat syviä ja pitkäkestoisia. Päivittäinen elämämme väistämättä muuttuu ja kohtaamme todellisuuden, jossa ajatuksia ja toimia hallitsevat terveys, toimeentulo ja toisistamme välittäminen.”

Jokainen voi omilla toimillaan vaikuttaa siihen, miten selviämme tästä. Nyt tarvitaan yhteistä vastuuta määräysten ja suositusten noudattamisessa ja toisista huolehtimista.  Suomen Haagin suurlähetystö ja sen henkilöstö tekee omalta osaltaan parhaansa suomalaisten tukemiseksi Alankomaissa jakamalla tietoa ja auttamalla hädässä olevia ja vielä matkalla olevia suomalaisia.

Ystävällisin terveisin koko suurlähetystön henkilöstön puolesta

Päivi Kaukoranta

Suurlähettiläs