Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Suurlähettilään tervehdys

Suurlähettilään tervehdys

Viime viikot ovat olleet kaikille haasteellisia.

Kuvassa suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen viime vuoden itsenäisyyspäivän vastaanotolla.
Kuvassa suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen viime vuoden itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Korona-viruksen uskomattoman nopea leviäminen on johtanut Itävallan hallituksen päättämiin toimenpiteisiin, jotka rajoittavat meidän jokapäiväistä elämäämme. Tämän kaiken tavoite on hillitä korona-viruksen leviäminen ja suojella meitä kaikkia viruksen aiheuttamalta sairaudelta. Vanhukset ja perussairaat ihmiset ovat nyt niitä, joita meidän täytyy erityisesti suojella virukselta. Heihin terveysviranomaisten mukaan tauti vaikuttaa ankarimmin.

Suurlähetystö on työskennellyt viime viikot auttaen erityisesti suomalaisia matkailijoita palaamaan kotiin. Vielä viime torstaihin saakka Finnair lensi Wieniin ja kotiutuminen oli suhteellisen vaivatonta. Nyt tilanne on toinen ja etsimme matkareittejä sekä kulkuneuvoja niille suomalaisille, jotka haluavat nyt palata takaisin Suomeen. Suurlähetystön henkilökunta työskentelee suurimmalta osin kotoa käsin välttääkseen mahdollisen korona-tartunnan. Kaikki suurlähetystössä haluavat tehdä parhaansa, jotta selviämme tästä tilanteesta mahdollisimman vähin vaurioin. Konsulipalvelupuolen henkilökunta tukee Suomeen matkustavia ja apua tarvitsevia niin hyvin kuin vain voi. Haasteena on se, että tilanne Itävallassa muuttuu koko ajan ja myös mahdollisuudet matkustaa eri reiteillä voivat vaihdella nopeasti.

Toivotan kaikille Itävallassa asuville suomalaisille terveyttä ja kärsivällisyyttä näissä poikkeusolosuhteissa. Uskon, että pääsemme nopeammin takaisin normaalielämään noudattamalla viranomaisten ohjeita ja välttämällä sosiaalisia kontakteja. Suurlähetystö pysyy suomalaisten tukena myös näinä vaikeina aikoina. Jos tarvitset tietoa konsulipalveluista, seuraa näitä suurlähetystön verkkosivuja , Facebookia(Linkki toiselle verkkosivustolle)Twitteriä(Linkki toiselle verkkosivustolle)Instagramia(Linkki toiselle verkkosivustolle). Näitä päivitämme jatkuvasti ja pyrimme täydentämään ajankohtaisella tiedolla.

Jaksamista teille kaikille, huolehtikaa lähimmäisistänne,

Toivottaa

Pirkko Hämäläinen