Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Saksassa kontaktirajoituksia jatketaan, julkista elämää avataan asteittain

Saksassa kontaktirajoituksia jatketaan, julkista elämää avataan asteittain

Saksan hallitus ja osavaltiopääministerit ovat 15.4.2020 päättäneet koronatilanteeseen liittyvistä rajoituksista. Julkista elämää avataan asteittain suojatoimenpiteet huomioon ottaen.

Saksan hallitus ja osavaltiopääministerit ovat 15.4.2020 päättäneet koronatilanteeseen liittyvistä rajoituksista. Maaliskuun puolivälissä voimaan tulleet kontaktirajoitukset pysyvät voimassa 3.5.2020 asti. Julkista elämää avataan asteittain ja rajoituksia puretaan pieni askel kerrallaan. Tähän on valmistauduttava hyvin ja suojatoimenpiteet huomioon ottaen.

Esimerkkejä rajoituksista: 

  • Kontaktirajoituksia jatketaan 3.5. asti: kodin ulkopuolella liikuttaessa pidettävä 1,5 metrin välimatka muihin, ja liikkua saa vain yhden henkilön tai samassa taloudessa asuvien henkilöiden seurassa.
  • Päiväkodit ja koulut pysyvät suljettuina, kouluja aletaan avata asteittain 4.5. alkaen. Päiväkodeissa hätähoidon mahdollisuutta laajennetaan tietyille ammattiryhmille. 
  • Maanantaista 20.4. alkaen pienet, alle 800 neliömetrin kokoiset liikkeet saavat avata. Lisäksi myös esim. pyöräliikkeet ja kirjakaupat saava avata, edellytyksenä hygieniasta ja muista tarvittavista suojatoimista huolehtiminen. 
  • Suurtapahtumat kielletty 31.8. asti.
  • Yksityistä matkustamista ja vierailuja on edelleen vältettävä. 
  • Ei yleistä hengityssuojainpakkoa, mutta maskeja ("Alltagsmaske") suositellaan käytettäväksi erityisesti julkisissa kulkuvälineissä ja ruokakaupoissa.
  • Osavaltiot voivat halutessaan ja tarvittaessa pitää tiukempaa linjaa rajoitusten suhteen.
  • Angela Merkel ja osavaltioiden pääministerit keskustelevat seuraavan kerran 30.4. siitä, mitä tapahtuu 3.5. jälkeen.

Tiedote: Kontaktbeschränkungen werden verlängert(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Saksan hallituksen infokuva rajoituksista: 

HUOM: Saksan karanteenisäädökset Saksaan matkustaville pätevät yhä: