Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Saksaan saapuvat 14 päivän karanteeniin

Saksaan saapuvat 14 päivän karanteeniin

Saksaan saapuvan on jäätävä heti kotiin 14 päivän karanteeniin. Saapumisesta on myös ilmoitettava paikallisille terveysviranomaisille. Nämä velvoitteet eivät koske transitmatkustajia.

Henkilöt, jotka ylittävät maa-, meri- tai ilmateitse rajan Saksaan, ovat velvoitettuja siirtymään suoraan omaan kotiinsa tai muuhun vastaavaan majoitukseen ja jäämään 14 päivän karanteeniin.

Saksaan saapuvat ovat myös velvoitettuja ilmoittamaan välittömästi saapumisestaan paikallisille terveysviranomaisilleRobert Koch -instituutin hakukoneen (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)avulla voi tarkistaa asuinpaikan perustella, minkä terveysviraston vastuualueelle kuuluu.

Karanteenivelvoitteet koskevat kaikkien maiden kansalaisia, myös saksalaisia. Ne eivät koske transitmatkustajia eivätkä niitä työ- ja liikematkalaisia, jotka matkustavat maahan välttämättömistä ammatillista syistä. 


Lisätietoja
Saksan hallituksen tiedote: Strengere Regeln für die Einreise nach Deutschland(Linkki toiselle verkkosivustolle) 
Saksan terveysministeriön tiedote: Regelungen für nach Deutschland Einreisende im Zusammenhang mit dem neuartigen Coronavirus(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)
Saksan liittovaltion poliisi: Corona-Virus - Antworten auf häufig gestellte Fragen (Linkki toiselle verkkosivustolle)