Saksan sisäministeriö: Rajanylitykseen oikeuttavat pakottavat syyt

Saksan liittotasavallan sisäministeri kehottaa kansalaisia välttämään kaikkea muuta kuin täysin välttämätöntä matkustamista.

Saksan ja seuraavien valtioiden väliset rajat ylittävät matkat ovat lähtö­kohtaisesti mahdollisia ainoastaan pakottavasta syystä: Itävalta, Sveitsi, Ranska, Luxemburg ja Tanska. Rajan­ylitys­rajoitukset koskevat sekä matkustusta Saksasta kyseisiin maihin että niistä Saksaan ja ne koske­vat myös henkilöitä, joilla on mahdolliseen koronatartuntaan viittaavia oireita. Näissä tapauk­sis­sa ryhdytään yhdessä terveysviranomaisten kanssa sovittaviin toimenpiteisiin.  

Rajanylitys on kuitenkin periaatteessa sallittu henkilön kansallisuudesta riippumatta, jos siihen on pakottava syy (esim. sairauden hoito tai perhepiirissä sattunut kuolemantapaus). Jokainen tapaus arvioidaan erikseen. Tämän lisäksi EU-kansalaiset ja kolmansien maiden kansalaiset saavat matkustaa Saksan läpi takaisin kotimaahansa tai maahan, johon heillä on pitkäaikainen oleskelulupa.


Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat: Häufig nachgefragt: Informationen zu Reisebeschränkungen und Grenzkontrollen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)