Nur-Sultanin ja Almatyn kaupungit asetetaan karanteeniin

Kazakstanin viranomaiset ovat ilmoittaneet asettavansa Nur-Sultanin ja Almatyn kaupungit karanteeniin 19.3. alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että henkilöliikennettä kaupunkeihin ja niistä pois rajoitetaan.

Viranomaisten antamien tietojen mukaan, ulkomaan kansalaiset muodostavat poikkeuksen ja saavat edelleen poistua kaupungeista, mikäli tarkoituksena on Kazakstanista poistuminen. Täydellisen listan poikkeusryhmistä löytää täältä: https://primeminister.kz/en/news/ob-ogranicheniyah-na-vezd-vyezd-v-iz-gorodov-nur-sultan-i-almaty-172613(Linkki toiselle web-sivustolle.) 

On vielä epäselvää, millä tavoin karanteenisäädökset tulevat vaikuttamaan kaupunkien sisällä liikkumiseen.

Jos olet parhaillaan matkalla, seuraa paikallista uutisointia uusimman tiedon saamiseksi. Keinomme auttaa ovat rajalliset. Pyri itse selvittämään paluumatkasi järjestelyjä matkanjärjestäjäsi, lentoyhtiön tai vakuutusyhtiösi kautta.

Suomen suurlähetystöt ja kunniakonsulaatit palvelevat parhaansa mukaan suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia, mutta pyydämme nyt kärsivällisyyttä. Matkailijoilta vaaditaan nyt sopeutumista tilanteeseen ja epätietoisuuden sietämistä. Moni matkailija voi joutua jäämään matkakohteeseen, kunnes lentoliikenne jälleen käynnistyy. Matkanjärjestäjät ja lentoyhtiöt pyrkivät kuljettamaan suomalaiset takaisin kotimaahan.

Edustusto kehottaa seuraamaan paikallisviranomaisten tiedotteita. Nur-Sultanin suurlähetystö pyrkii päivittämään tilannetietoa sosiaalisen median kanavilleen, Facebookiin(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Twitteriin(Linkki toiselle web-sivustolle.). Suosittelemme myös tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.)