Mistä löydät tietoa koronaviruksesta Norjassa?

 

Ulkoministeriö ja Suomen edustustot seuraavat koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksia matkustamiseen yhdessä Suomen Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n kanssa. THL: Matkailijan terveysopas(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Suomen ulkoministeriöltä yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia (avautuu uuteen ikkunaan)matkustamiseen sekä koronavirukseen liittyen.

Suomen ulkoministeriön Norjan matkustustiedote(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

THL seuraa mm. Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n säännöllisesti päivittyvää tilannekuvaa. THL julkaisee ajankohtaista tietoa taudin esiintymisestä sekä antaa ohjeita matkailijoille verkkosivuillaan. Paras tapa suojautua on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. THL: koronavirus(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Euroopan tautienehkäisy- ja –valvontakeskuksen viimeisimmät tiedotteet(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Terveystarkastukset ja muut poikkeusjärjestelyt saattavat aiheuttaa viivästyksiä lentokentillä, raja-asemilla ja matkustettaessa muutenkin. Matkustajia kehotetaan varaamaan matkustamiseen tavanomaista enemmän aikaa. THL: Ohjeita Suomeen saapuville matkustajille (Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), jolloin saat ulkoministeriön ja suurlähetystön tiedotteet sähköpostiisi ja tekstiviestinä.

 

Norjan paikallisviranomaisten tiedotteita ja matkustusrajoituksia voi seurata alla olevista linkeistä:

Folkehelseinstituttet (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Norjan ulkoministeriö (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Helsenorge(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Folkehelseinstituttet on ottanut käyttöön neuvontanumeron (+47) 815 55 015.

Norjan viranomaiset kehottavat tarvittaessa ottamaan yhteyttä puhelimitse omalääkäriinsä (fastlege) tai jos ei saa yhteyttä omalääkäriinsä voi olla yhteydessä päivystykseen (Legevakten) numeroon 116 117.

Oslon kaupungin koronaan keskittynyt neuvontanumero(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan): (+47) 21 80 21 82

 

koronavirukset