Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Ministeri Skinnari osallistuu EU:n kauppaministerien videokokoukseen

Ministeri Skinnari osallistuu EU:n kauppaministerien videokokoukseen

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu EU:n kauppaministereiden epäviralliseen videokokoukseen 16. huhtikuuta

Kokouksen ainoana aiheena on koronaviruksen aiheuttama kriisi. Ministerit vaihtavat ajatuksia kriisin vaikutuksista kauppasuhteisiin, kansainväliseen talouteen ja globaaleihin arvoketjuihin. 

Kokouksessa keskustellaan myös komission ehdotuksesta jatkaa suojavarusteiden vientilupamenettelyä, kun tuotteita viedään EU-maista kolmansiin maihin. 

”Koronaviruksen lopullisia vaikutuksia talouteen ja globaaliin kauppaan on tässä vaiheessa mahdotonta arvioida, sillä ne ovat pitkälti riippuvaisia kriisin pituudesta. Jo nyt on kuitenkin selvää, että vaikutukset tulevat olemaan dramaattisia”, arvioi kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

”Kaupalla on keskeinen merkitys kriisin voittamisessa ja työpaikkojen säilyttämisessä. On tärkeää, että kauppavirrat pidetään mahdollisimman avoimina eikä tuonnille tai viennille aseteta tarpeettomia esteitä. Kriisin aikana ja erityisesti sen jälkeen, EU:n tulee jatkaa johtoroolissa monenvälisen yhteistyön puolustajana ja protektionismin vastustajana”, ministeri Skinnari painottaa.

Lisätietoja: kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 50 478 1387 sekä osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, puh. +358 50 336 3856.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi