Maahantulon rajoituksia tiukennetaan koronatilanteen perusteella

Maahantulon rajoitukset otetaan uudestaan käyttöön Suomen ja Islannin, Norjan, Ruotsin, Saksan, Slovakian ja Viron välisessä liikenteessä. Tästä lähtien maalistaus voi muuttua aina viikoittaisen tarkastelun myötä.

Maahantulon rajoitukset ovat sisärajaliikenteessä voimassa 28.9. alkaen Suomen ja Alankomaiden, Belgian, Espanjan, Islannin, Italian, Itävallan, Kreikan, Luxemburgin, Maltan, Norjan, Portugalin, Ranskan, Ruotsin, Saksan, Slovakian, Slovenian, Sveitsin, Tanskan, Tšekin, Unkarin ja Viron välisessä liikenteessä tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kyseisistä maista ei enää voi tulla vapaa-ajan matkalle Suomeen. Tällöin on mahdollista vain paluuliikenne Suomeen, kauttakulkuliikenne, työmatka tai muu välttämätön syy. Lisäksi maahantulijalle suositellaan karanteenia ja testauksia.

Tästä lähtien maalistaus voi muuttua aina viikoittaisen tarkastelun myötä. Mahdollisista muutoksista päätetään torstaisin valtioneuvoston istunnossa.

Sisäministeriön tiedote 24.9.2020: 
Maahantulon rajoituksia tiukennetaan koronatilanteen perusteella(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Maahantulon rajoitukset ja terveystoimet 1.10.-22.11.2020(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Rajavartiolaitos: Ohjeistus rajanylitykseen koronapandemian aikana 28.9.2020 alkaen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)