Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Suurlähetystön työntekijöiden terveiset etätöistä

Suurlähetystön työntekijöiden terveiset etätöistä

Monien muiden hollantilaisten ja suomalaisten tapaan Suomen Haagin suurlähetystön väki on pääsääntöisesti tehnyt etätöitä yli kuukauden päivät. Millaista etätöissä on? Miten arki ja työ epätavallisessa keväässä ovat rakentuneet? Tutustu työntekijöidemme terveisiin!

 

"Maaliskuussa kun etätyöt alkoivat, mietin mihin pystyttäisin toimistoni. Puoliso ehdotti yläkerrassa olevaa pientä omaa toimistoaan. Halusin kuitenkin ihailla ikkunasta näkyviä ihmisiä ja kukkia. Kaksi päivää istuin sisukkaasti suuren ruokapöydän ääressä enkä osannut keskittyä. Muutin yläkertaan ja aloitin uuden toimistoelämän pienen kattoikkunan alla, josta ei näy ihmisiä eikä kukkia ja ohi lentäviä lintujakin hyvin harvoin. Mutta muuten ei voi valittaa, koska palvelukin pelaa hyvin. Aamuisin kymmeneltä saan työpöydälle kahvin ja perjantaisin vieläpä pullan kera!"

 

"Ekaluokkalaiseni päätti istuttaa tomaatteja juhlistaakseen Maan päivää 22.4. Etäkoulun aikana tomaateista onkin helppo pitää huolta milloin vain."

 

Päiväkävely puistossa virkistää!

 

Tavallisten työtehtävien lisäksi koronapandemiatilanne tuo työntekijöille myös uusia töitä.

"Minut pitävät kiireisenä muun muassa suomalaisten kotiutuslennot ja koronatilanteeseen liittyvät kansalaiskyselyt."

 

"Eristäytyneempänä töitä tekeminen ei ole aina herkkua, mutta lounaat voivat olla. Kotona olevista aineksista on saanut usein hyvän aterian helposti ja nopeasti. Kuvan ruoka-aineista (oliiviöljy, salvia, sitruuna, valkosipuli, pippuri, parmesaani) sekä valmisgnoccheista syntyi tällä kertaa pannulla niin hyvä lounas, että se katosi ennen kuvausta."

 

"Etäpäivän hopeareunus voi olla hetki raittiissa ulkoilmassa, bonuksena haikarat ja sorsat."

 

"Lemmikkieläimet ovat alun stressin jälkeen sopeutuneet omistajien kotoiluun ja viettävät nyt kissanpäiviä."

 

"Kun työmatkaliikunta ja kuntosalilla käyminen ovat jääneet arjesta pois, on ollut  aika ottaa esiin kotijumppaohjelma. Jo 30 minuutin treeni työpäivän päätteeksi lisää sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia.”

 

Pysykää turvassa ja pysykää terveinä!

Terveisin koko Suomen Alankomaiden suurlähetystön väki