Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »

Koronavirusuutiset Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa

Tähän tiedotteeseen pyritään päivittämään ajantasaista tietoa Arabiemiirikuntien (UAE) viranomaisten matkustus- ja maahantulosäännöksistä.

Maahantulosäännökset

Maan viranomaisten matkustus- ja maahantulosäännökset saattavat muuttua tiheään ja niissä on emiirikuntakohtaisia eroja. Tarkista aina ajantasaiset matkustus- ja maahantulosäännökset ennen matkaa Arabiemiirikuntien viranomaisilta

Yhteystietoja maahantuloon liittyvissä kysymyksissä:

26.2.2022 alkaen Arabiemiirikuntiin saavuttaessa täyden rokotussuojan saaneiden matkailijoiden tulee esittää kirjallinen rokotustodistus, jossa on QR-koodi. Rokottamattomien matkailijoiden tulee esittää:

Kaikki matkustajat ovat vapautettuja karanteenista. Matkailijoilta saatetaan edellyttää PCR-testausta maahan saapumisen yhteydessä.

Mikäli testitulos on positiivinen, toimi viranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Lisätietoja saat esimerkiksi Dubain terveysviranomaisten verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) tai Abu Dhabin terveyspalveluja tuottavan SEHA:n sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi). Matkavakuutuksen tulee kattaa mahdollisesta koronatartunnasta ja sen hoidosta aiheutuvat kustannukset.

Matkailijoita saatetaan pyytää allekirjoittamaan terveysselvitys ennen lähtöä ja pyytää asentamaan matkapuhelimeensa Al Hosn- tai DXB Smart-koronasovellus maahan saapumisen yhteydessä.

Edustusto ei voi vastata tiedusteluihin liittyen Arabiemiirikuntien maahantulorajoituksiin esimerkiksi sairastetun koronan osalta, vaan näissä tai muissa maahantuloon liittyvissä kysymyksissä tulee olla suoraan yhteydessä Arabiemiirikuntien viranomaisiin ja/tai lentoyhtiöön.  

Lisätietoja uusista säännöistä löydät esimerkiksi Visit Abu Dhabin verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle), National Emergency Crisis and Disasters Management Authority:n uutisesta(Linkki toiselle verkkosivustolle), Abu Dhabin mediatoimiston verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle), ja lentoyhtiö Emiratesin verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi).

Arabiemiirikunnat ovat liittyneet EU:n koronatodistusjärjestelmään(Linkki toiselle verkkosivustolle) joulukuussa 2021. Arabiemiirikuntien covid-19-todistukset hyväksytään EU:ssa samoin edellytyksin kuin EU:n digitaalinen koronatodistus. Samoin Arabiemiirikunnat puolestaan hyväksyvät EU:n digitaalisen koronatodistuksen.

Arabiemiirikuntien viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Arabiemiirikunnat ja Bahrain luopuvat matkustamiseen liittyvästä karanteenivelvoitteesta maiden välillä. Muutos koskee Arabiemiirikuntien ja Bahrainin asukkaita ja kansalaisia, jotka ovat saaneet täyden rokotussuojan. Rokotustodistus tulee esittää joko hyväksytyn rokotustodistuksen tai sovelluksen kautta (Arabiemiirikunnissa Al Hosn –sovellus, Bahrainissa Be Aware Bahrain –sovellus). Lisätietoja Arabiemiirikuntien ulkoministeriön sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi).   

Lisätietoa maahantuloluvista – ja käytännöistä sekä karanteenivaatimuksesta (englanniksi):

Lentoyhteydet Suomeen

Finnairilla ja FlyDubailla on suorat lentoyhteydet Dubain ja Helsingin välillä. Tarkemmat tiedot ja lentoaikataulut löydät lentoyhtiöiden verkkosivuilta. 

Mikäli oleskeluluvan haltija suunnittelee maasta poistumista, huomioithan mahdolliset paluuehtoihin liittyvät GDRFA:n ja ICA:n vaatimukset ja rajoitukset. Lentoyhtiöt saattavat myös edellyttää lupatietoja paluulipun varaamisen yhteydessä. Jos suunnittelet maasta poistumista, selvitä täytyykö sinun rekisteröityä ennen maasta lähtöä ICA:n(Linkki toiselle verkkosivustolle) (Abu Dhabi ja muut emiirikunnat pl. Dubai) tai GDRFA:n(Linkki toiselle verkkosivustolle) (Dubai) palvelussa.  

Liikkuminen

Abu Dhabin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että 28.2.2022 alkaen rajatarkastus muista emiirikunnista saavuttaessa poistetaan. Lisätietoja Abu Dhabin mediatoimiston uutisesta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi).

Terveys

26.2.2022 paikallisviranomaiset ovat päivittäneet ohjeistuksia koskien Covid-19 positiivisten lähikontaktien karanteeni- ja testausvaatimuksista, kasvosuojuksen käytöstä, sekä turvaväleistä. Lisätietoja Abu Dhabin uusista säännöistä Abu Dhabin mediatoimiston uutisesta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi) ja Dubain uusista säännöistä Arabiemiirikuntien uutistoimiston uutisesta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi). Ohjeiden noudattamatta jättämisestä voidaan viranomaisten määräyksestä määrätä sakkoja. 

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisviranomaisten ohjeiden mukaisesti. 

Arabiemiirikunnissa keskeiset Covid-19-puhelinpalvelunumerot ovat:

Abu Dhabissa Covid-19 testaukseen voi tehdä ajanvarauksen myös Abu Dhabi Health Services (SEHA) sovelluksen kautta. Myös klinikat ja sairaalat tarjoavat covid-19-testejä. Jos saat positiivisen koronatestituloksen toimi viranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Lisätietoja saat Abu Dhabin terveyspalveluja tuottavan SEHA:n sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi).

Palvelut

Rajoitteita on purettu ja palveluita avattu vaiheittain. Rantakohteet, ostoskeskukset sekä ravintolat ovat pääsääntöisestä avoinna normaalisti viranomaisten asettamien koronarajoitusten puitteissa, koskien esimerkiksi ravintoloiden pöytäseurueiden henkilömääriä. Rajoituksissa on yhä emiirikuntakohtaisia eroja. 

Abu Dhabin viranomaiset ilmoittivat päivitetyistä koronarajoituksista 20.8.2021 alkaen. Pääsy julkisille paikoille kuten kauppakeskuksiin, kahviloihin, ravintoloihin ja kuntosaleihin on rajattu ainoastaan täyden rokotussuojan saaneille, jonka voimassaolo todistetaan vihreän statuksen ylläpitämisellä Al Hosn-sovelluksessa. Vihreä status voidaan säilyttää säännöllisillä PCR-testeillä. Lisätietoja löydät Abu Dhabin uutistoimiston verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi).

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Viranomaisten Covid19 -viruksen leviämisen estämiseen tähtäävien toimien rikkomisesta on ilmoitettu seuraavan kovia sakko- ja vankeusrangaistuksia. Esimerkiksi karanteenin rikkomisesta voi seurata 50 000 AED:n sakkorangaistus. Lisätietoja rangaistuksista ja sanktioista löydät UAE:n viranomaissivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi). 

Muuta huomioitavaa

Paikallisviranomaisten tiedotteita kannattaa seurata muun muassa alla olevista lähteistä (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Lisätietoja edustuston asiakaspalvelusta ja aukioloajoista löydät täältä.(Linkki toiselle verkkosivustolle) 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.