Koronavirusuutiset Virossa

Suomen ja Viron välisessä liikenteessä ei ole voimassa olevia koronarajoituksia.

Rajanylitys Virosta Suomeen

Suomen koronarajoitukset ovat päättyneet. Matkustamiseen liittyvät koronatoimet päättyivät Suomen rajoilla, 1.7.22 alkaen rajoilla ei tarvitse esittää koronarokotuksiin tai sairastettuun tautiin liittyviä todistuksia maahan tultaessa eikä käydä koronatestissä.

Koronaan liittyvien terveysturvallisuustoimien päättyminen koskee sekä Suomen sisä- että ulkorajoja. Sisäraja tarkoittaa Suomen ja muun EU- tai Schengen-alueen välistä rajaa ja ulkoraja Suomen ja EU- tai Schengen-alueen ulkopuolisen alueen rajaa.

Vaikka terveysturvallisuustoimet Suomen rajoilla päättyvät, voivat muut maat edelleen rajoittaa matkustamista koronapandemian takia. Vaikka EU:n koronatodistuksen käyttö Suomessa on loppunut, sitä saatetaan edelleen tarvita matkustuskäytössä joissain maissa. Nopeat muutokset pandemiatilanteessa ovat edelleen mahdollisia.

​​​​Rajanylitys Suomesta Viroon​​

Suomalaiset ja muut EU-maiden kansalaiset pääsevät matkustamaan Suomesta Viroon ilman koronatodistuksia tai karanteenia.

Tuoreimman tiedon Viron rajoituksista ja määräyksistä löytää Viron hallituksen poikkeustilasivulta www.kriis.ee(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)ja Viron ulkoministeriön sivulta www.vm.ee(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Muista matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen (avautuu uuteen ikkunaan) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville. ​​​​​​

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö KPA-10@formin.fi (avautuu uuteen ikkunaan).

Konsulaatin asiakaspalvelu on auki maanantaista perjantaihin klo 9–12. Hätätapauksissa myös klo 1316.

Virka-ajan ulkopuolella hädänalaiset voivat soittaa ulkoministeriön päivystyskeskuksen numeroon +358 9160 55555. 

Lisätietoa:

Ulkoministeriö: www.um.fi 
Rajavartiolaitos: www.raja.fi (Linkki toiselle web-sivustolle.)