Koronavirusuutiset Unkarissa

Erityisiä covid19-todistuksia ei tarvita, maahan pääsee normaaleilla matkustusasiakirjoilla.

(Artikkelia on päivitetty 5.9.2022)

7.3.2022 alkaen maskipakko poistuu. Kasvosuojan käyttö on pakollista enää terveydenhoito- ja sosiaalilaitoksissa.

Maahantulorajoitukset

7.3. lähtien kaikki maahantulorajoitukset ovat poistuneet. Lisätietoa Unkarin poliisin sivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata seuraavilta sivuilta:

Suomen viranomaistiedotteita voi seurata seuraavilta sivuilta:

Voimassa olevat muut rajoitukset

7.3.2022 alkaen maskipakko poistuu. Kasvosuojan käyttö on pakollista enää terveydenhoito- ja sosiaalilaitoksissa.

Suurlähetystön poikkeava asiakaspalvelu koronavirustilanteessa

Suurlähetystön asiakaspalvelu on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9.00-12.00. Suurlähetystö ottaa asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella, ajan voi varata sähköpostilla consular.bud@formin.fi.

Suurlähetystön puhelinkeskus on auki arkipäivisin klo 9-15: +36 1 279 2500.

Suurlähetystöön saapuessasi pyydämme ottamaan huomioon Unkarissa tällä hetkellä voimassa olevat säädökset ja liikkumisrajoitukset. Kasvosuojaimen käyttö on pakollista suurlähetystössä asioidessasi. Muista etäisyys ja käsihygienia. Desinfioi kätesi konsulaattiin saapuessasi ja poistuessasi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.