Koronavirusuutiset Unkarissa

Koronavirusuutiset Unkarissa

Turistien maahantulo ei ole sallittua Unkariin. Maahan on julistettu poikkeustila ja ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 22 ja klo 5 välisenä aikana.

(Artikkelia on päivitetty 7.4.2021 - maahantulorajoitukset ovat edelleen voimassa.)

Maahantulorajoitukset

1.9. lähtien Unkariin pääsevät vain Unkarin kansalaiset, heidän perheenjäsenensä sekä ulkomaalaiset, joilla on Unkariin pysyvä oleskelulupa (állandó tartózkodási kártya) tai yli 90 päivän oleskeluun oikeuttava rekisteröintikortti (regisztrációs igazolás). Kaikki ulkomailta maahan saapuvat asetetaan 10 päivän kotikaranteeniin, josta voi saada vapautuksen kahdella negatiivisella COVID-testillä. Testit tulee tehdä ensimmäisen viiden päivän aikana 48 tunnin välein.

Ulkomaalaisella on mahdollisuus hakea poikkeuslupaa maahantuloon Unkarin poliisin sivuilta sähköisellä lomakkeellaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) (lomake saatavilla unkariksi ja englanniksi): 

Tarkemmat säädökset maahantuloon liittyen (esimerkiksi työmatkaliikennettä koskevat ohjeet) Unkarin poliisin sivuilla (englanniksi)Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Tarkistathan ennen matkaa, että sinulla on oikeus maahantuloon.

Jos olet kauttakulkumatkustaja, saat matkustaa Unkarin läpi, lue tarkat ohjeet Unkarin poliisin sivuilta (englanniksi)Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata seuraavilta sivuilta:

Suomen viranomaistiedotteita voi seurata seuraavilta sivuilta:

Kasvosuojan käyttö Unkarissa

Kasvosuojan käyttö on pakollista kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä julkisissa liikennevälineissä sekä 8.3. lähtien myös ulkona. Lisäksi kasvosuojan käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa, joissa 1,5 metrin etäisyyttä ei voida noudattaa. 

Kasvosuojaimen puuttumisesta voidaan määrätä sakkorangaistus.

Voimassa olevat rajoitukset

 • Ulkonaliikkumiskielto klo 22.00 ja klo 5.00 välisenä aikana; poikkeuksena koiranulkoiluttajat, jotka voivat liikkua 500m säteellä asuinpaikasta.
 • Kasvomaskin käyttö on pakollista myös ulkona.
 • Kaupat, kampaamot ja muut liikkeet saavat olla auki klo 05:00-21:30. Liiketiloissa oleskelevien määrä rajoitetaan 1 henkilöön / 10 neliömetriä.
 • Kaikenlaisten tapahtumien järjestäminen on kielletty.
 • Kokoontuminen on kielletty.
 • Perhetapahtumiin osallistujien määrä rajoitetaan kymmeneen.
 • Ravintolat saavat myydä vain noutoruokaa.
 • Uimahallit, kuntoilukeskukset, sekä vapaa-ajanviettopaikat, kuten teatterit, museot, eläintarhat on suljettu.
 • Liikunta ulkoilmassa on sallittu, joukkuelajit ovat kiellettyjä.
 • Koulut ovat siirtyneet etäopetukseen.
 • Hotellit saavat majoittaa vain liikematkustajia.
 • Häihin saa osallistua morsiamen ja sulhasen lisäksi toimituksen toimittaja, nuoren parin vanhemmat, sisarukset ja lapset.
 • Hautajaisiin osallistujien määrä on rajoitettu viiteenkymmeneen.

Suurlähetystön poikkeava asiakaspalvelu koronavirustilanteessa

Suurlähetystön asiakaspalvelu on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9.00-12.00. Suurlähetystö ottaa asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella, ajan voi varata sähköpostilla consular.bud@formin.fi.

Suurlähetystön puhelinkeskus on auki arkipäivisin klo 9-15: +36 1 279 2500.

Suurlähetystöön saapuessasi pyydämme ottamaan huomioon Unkarissa tällä hetkellä voimassa olevat säädökset ja liikkumisrajoitukset. Kasvosuojaimen käyttö on pakollista suurlähetystössä asioidessasi. Muista etäisyys ja käsihygienia. Desinfioi kätesi konsulaattiin saapuessasi ja poistuessasi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle..

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.