Koronavirusuutiset Tanskassa

Koronavirusuutiset Tanskassa

Suomesta Tanskaan matkustamisen ehdot määrittyvät 27.11 alkaen tartuntatilanteen perusteella. Alueilta, joissa tartuntatilanne on alle raja-arvon, sallitaan matkustus riippumatta matkan syystä. Alueilta, joilla tartuntatilanne ylittää raja-arvon, edellytetään perusteltua syytä maahanpääsyyn. Tarkista ajankohtainen tilanne Tanskan poliisin sivuilta ennen matkaa.

Alkuperäinen uutinen julkaistu 27.5. Uutista päivitetty 30.11.

Tanskan maahantulosäännöksistä

Muille kuin Tanskan kansalaisille tai Tanskassa asuville maahantulon ehdot määräytyvät sen perusteella, mikä lähtömaan tartuntatilanne on. Maat ja alueet on jaettu avoimiin ja suljettuihin tartuntatilanteen perusteella. Maista/alueilta, joissa tartuntatilanne on alle raja-arvon (ns. avoimet maat) sallitaan matkustus riippumatta matkan syystä. 

Ns. suljetuista maista/alueilta, joissa tartuntatilanne ylittää viranomaisten raja-arvon, edellytetään perusteltua syytä maahanpääsyyn. Jos maa on tämän lisäksi määritelty korkean riskin maaksi vaaditaan lisäksi enintään 72 h vanha negatiivinen koronatestitulos

Tilanne 27.11 klo 24 alkaen: 

Etelä-Savon, Helsinki-Uusimaan ja Päijät-Hämeen alueilta Tanskaan saapuvat tarvitsevat perustellun syyn maahan tuloon (ks. lisätietoja poliisin sivuilta). Näitä alueita ei kuitenkaan ole määritelty korkean riskin alueiksi, joten Tanskan viranomaiset eivät vaadi negatiivistä koronatestitulosta. 

Muilta Suomen alueilta voi matkustaa Tanskaan riippumatta matkan syystä. 

Tarkista ajankohtainen tilanne ennen matkaa Tanskan poliisin sivuilta.

Matkustamisesta FärsaarilleFärsaarten paikallisviranomaisten korona-neuvontapalvelu: (+298) 30 40 40.

Matkustamisesta GrönlantiinGrönlannin paikallisviranomaisten korona-neuvontapalvelu: corona@nanoq.gl / (+299) 80 11 00.

Terveyteen liittyviä huomioita

Tanskassa on voimassa 29.10 alkaen kasvosuojainpakko käytännössä kaikissa julkisissa sisätiloissa (mm.  kaupat, ravintolat, kulttuuri- ja urheilutoiminta, koulutus pl. peruskoulu). Joukkoliikenteessä on voimassa kasvosuojainpakko (junat, bussit, metrot, lautat ja taksit). Tanskan lentokentillä liikuttaessa on myös käytettävä kasvosuojainta. 

Lisätietoa kasvosuojaimen käytöstä

Koronatestaus: ajan koronatestiin voi tilata itse sähköisen Nem-id-tunnistautumisen avulla sivulla http://coronaprover.dk.

Smittestop -mobiilisovellus (vastaa Suomen Koronavilkkua)

Tanskassa tilapäisesti käymässä olevat Pohjoismaan kansalaiset saavat tarvittaessa välttämättömän lääkärihoidon samoin ehdoin kuin maassa pysyvästi asuvat. Kaikille matkailijoille suositellaan Kelasta saatavan eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista. Matkailijat voivat tarvittaessa soittaa valtakunnalliseen lääkäripäivystyksen numeroon (+45) 1813.

Koronaviruspandemiaan liittyvistä rajoitustoimista Tanskassa

  • Kokoontumisrajoitus on 10 henkilöä. Yli 500 hengen kulttuuri-/urheilutilaisuudet ovat kiellettyjä.
  • Sosiaalisia kontakteja kehotetaan rajoittamaan enintään 10 henkilöön. Sosiaalisia tapahtumia suositellaan peruttavaksi, jos niiden pitäminen ei ole välttämätöntä, ja tilaisuuksien tulee loppua viimeistään klo 22.
  • Maskipakko 29.10 alkaen koko Tanskassa käytännössä kaikissa sisätiloissa (mm. kaupat, kulttuuri- ja urheilutoiminta, koulutus pl. peruskoulu). Voimassa on maskipakko joukkoliikenteen välineissä.
  • Alkoholin myyntikielto klo 22 alkaen
  • Korkean riskin maista saapuvien on esitettävä enintään 72h vanha negatiivinen koronatestitulos. Testivaatimus ei koska raja-seutujen (mm. Skåne, Schlesvig-Holstein) asukkaita eikä Tanskan kansalaisia tai Tanskassa pysyvästi asuvia.
  • Tartuntatilannetta koskevan matkustusrajoituksen lisäksi Tanska ei suosittele matkustamista Suomeen maan karanteenisäännöistä johtuen. 

Konsulaatin asiakaspalvelu

Otamme vastaan asiakkaita ainoastaan ajanvarauksen perusteella. Varaa aika

Voit myös soittaa meille - konsulaatin puhelinpalvelu on auki arkipäivisin klo 10-12 ja 13-15 numerossa (+45) 33 13 42 14.

Poikkeukset konsulaatin normaaleihin aukioloaikoihin.

Huomioithan, että passien ja henkilökorttien käsittely- ja toimitusajat saattavat koronapandemiasta johtuen olla normaalia pidempiä.

Lisätietoa konsulaatin palveluista.

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja Tanskassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.