Koronavirusuutiset Tanskassa

Koronavirusuutiset Tanskassa

Suomesta voi tällä hetkellä matkustaa Tanskaan riippumatta matkan syystä. Tanska ei edellytä omaehtoista karanteenia Suomesta saapuvilta matkailijoilta. Tanskaan saapuvilla ei saa olla koronaviruksen oireita. 22.8 astui voimaan kasvomaskipakko kaikissa julkisen liikenteen välineissä.

Alkuperäinen uutinen julkaistu 27.5. Uutista päivitetty 10.9.

Tanskan maahantulosäännöksistä

Muille kuin Tanskan kansalaisille tai Tanskassa asuville maahantulon ehdot määräytyvät sen perusteella, mikä lähtömaan tartuntatilanne on. Maat on jaettu avoimiin ja suljettuihin maihin tartuntatilanteen perusteella. Maista, joissa tartuntatilanne on hyvä (ns. avoimet maat) sallitaan matkustus riippumatta matkan syystä. Suomesta voi matkustaa Tanskaan riippumatta matkan syystä. Tanska ei edellytä omaehtoista karanteenia Suomesta saapuvilta matkailijoilta. Ns. suljetuista maista, joissa tartuntatilanne ylittää viranomaisten raja-arvon tartuntojen osalta, edellytetään perusteltua syytä maahanpääsyyn. Henkilöt, joilla on koronaviruksen oireita rajalle tullessa, eivät pääse Tanskaan.

Tanska luopui 3.9 lähtien täysistä rajatarkastuksista ja siirtyi pistotarkastuksiin kaikilla raja-asemilla. Karanteenimaista saapuville tehdään edelleen rajatarkastus lentokentillä.

Tarkista ajankohtainen tilanne ennen matkaa: Is my country open or banned?

Lisätietoa Tanskan poliisin sivuilla: Persons resident in open countries.

Matkustamisesta FärsaarilleFärsaarten paikallisviranomaisten korona-neuvontapalvelu: (+298) 30 40 40.

Matkustamisesta GrönlantiinGrönlannin paikallisviranomaisten korona-neuvontapalvelu: corona@nanoq.gl / (+299) 80 11 00.

Terveyteen liittyviä huomioita

Tanskassa astui 22.8 voimaan kasvosuojainpakko kaikissa julkisen liikenteen välineissä (junat, bussit, metrot sekä kevytraidejunat), takseissa ja lautoilla koko Tanskan alueella. Kasvosuojainta tai visiiriä on käytettävä vuorokaudenajasta riippumatta. Kasvosuojainta on käytettävä myös odotettaessa pysäkeillä tai terminaaleissa.  

Kasvosuojaimen käyttöä ei edellytetä alle 12-vuotiailta, hengitysvaikeuksista kärsiviltä, tai henkilöiltä, jotka eivät fyysisistä tai psyykkisistä syistä voi käyttää kasvosuojainta.  Lisätietoa kasvosuojaimista terveysviranomaisten sivuilla (tanskaksi). 

Lisätietoa julkisissa liikennevälineissä matkustamisesta (tanskaksi).

Kastrupin lentokenttä sekä muut Tanskan lentokentät edellyttävät kasvosuojaimien käyttöä kaikilta. Kasvosuojaimia myydään mm. lentokentän  7-Eleven-myymälässä . Lisätietoa Kastrupin lentokentän sivuilla

COVIDmeterin kautta kansalaiset voivat vapaaehtoisesti jakaa tietoa viranomaisille terveydestään ja mahdollisista COVID19-oireista:

Koronatestaus: kaikki Tanskassa asuvat voivat itse tilata testiajan voi tilata itse sähköisen Nem-id-tunnistautumisen avulla sivulla http://coronaprover.dk.

18.6 lanseerattiin Smittestop-mobiilisovellus, jolla voidaan jäljittää henkilöitä, jotka ovat olleet kontaktissa Covid19-tartunnan saaneeseen henkilöön. 

Tanskassa tilapäisesti käymässä olevat Pohjoismaan kansalaiset saavat tarvittaessa välttämättömän lääkärihoidon samoin ehdoin kuin maassa pysyvästi asuvat. Kaikille matkailijoille suositellaan Kelasta saatavan eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista. Matkailijat voivat tarvittaessa soittaa valtakunnalliseen lääkäripäivystyksen numeroon (+45) 1813.

Koronaviruspandemiaan liittyvistä rajoitustoimista Tanskassa

Tanskassa ei ole voimassa maan sisäistä liikkumista rajoittavia sääntöjä tai määräyksiä.

Rajoitustoimien asteittainen purkaminen aloitettiin Tanskassa 15.4. Avaamistoimiin sisältyi mm. vähittäiskaupan avaaminen 11.5. alkaen, ravintoloiden ja kahviloiden avaaminen 18.5. sekä peruskoulun opetuksen avaaminen. 27.5. alkaen avautuivat mm. kulttuuritarjonta, huvipuistot ja sekä sisätilojen urheiluaktiviteetit.

Tanskassa on voimassa 100 henkilön kokoontumisrajoitus. Tietyissä pääkaupunkiseudun kunnissa sekä Odensessa on voimassa 50 henkilön kokoontumisrajoitus. Ravintoloiden aukioloaikoja on rajoitettu tietyissä kunnissa klo 24 asti. 

Lisätietoa alueellisista rajoitustoimista (7.9): Nye tiltag mod COVID-19 på baggrund af øget smittespredning.

Konsulaatin asiakaspalvelu

Otamme vastaan asiakkaita ainoastaan ajanvarauksen perusteella. Varaa aika

Voit myös soittaa meille - konsulaatin puhelinpalvelu on auki arkipäivisin klo 10-12 ja 13-15 numerossa (+45) 33 13 42 14.

Poikkeukset konsulaatin normaaleihin aukioloaikoihin.

Huomioithan, että passien ja henkilökorttien käsittely- ja toimitusajat saattavat koronapandemiasta johtuen olla normaalia pidempiä.

Lisätietoa konsulaatin palveluista.

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja Tanskassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.