Koronavirusuutiset Tanskassa

Koronavirusuutiset Tanskassa

Tanskaan matkustavilta vaaditaan enintään 24 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos tai todistus taudin sairastamisesta. Vaatimus koskee kaikkia matkustajia riippumatta lähtömaasta tai kansallisuudesta, pois lukien alle 13-vuotiaat lapset. Tanskaan saapuvilta ulkomaan kansalaisilta edellytetään negatiivisen testituloksen lisäksi perusteltua syytä maahantuloon. 7.2 astui voimaan vaatimus 10 vrk karanteenista ja pakollisesta koronatestistä maahan saavuttaessa.

Tanskan maahantulosäännöksistä

Tanska otti 9.1.2021 alkaen käyttöön vaatimuksen enintään 24 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestituloksesta maahan saavuttaessa. Jos matkustaja on jo sairastanut covid-taudin, vaihtoehto negatiiviselle testitulokselle on 2 - 8 viikkoa vanha todistus taudin sairastamisesta. Testivaatimukset koskevat kaikkia matkustajia riippumatta lähtömaasta tai kansallisuudesta, pois lukien alle 13-vuotiaat lapset. Sekä pikatestin että pcr-testin tulos hyväksytään Tanskaan tullessa.

Lentoyhtiöiden tulee ennen Tanskaan suuntautuvaa matkaa tarkistaa, onko matkustajalla esittää negatiivinen testitulos. Myös Tanskan kansalaisten ja Tanskassa pysyvästi asuvien ulkomaan kansalaisten pääsy Tanskaan suuntaavalle lennolle voidaan estää, jos heillä ei ole esittää negatiivista testitulosta.

Tanskaan saapuvilta ulkomaan kansalaisilta edellytetään negatiivisen testituloksen lisäksi perusteltua syytä maahantuloon. Sunnuntaina 7.2 tuli voimaan vaatimus pakollisesta koronatestistä ja 10 vuorokauden karanteenista Tanskaan saavuttaessa. Karanteenia voi lyhentää esittämällä negatiivisen koronatestituloksen 4. päivänä maahan saapumisesta. Vaatimuksien noudatta jättämisestä voidaan määrätä 3500 DKK sakko. Vaatimukset koskevat kaikkia kansallisuudesta ja asuinmaasta riippumatta ja ne ovat voimassa 5.4.2021 asti. Lisätietoja karanteenia ja testiä koskevista vaatimuksista.

Lisätietoa maahantuloa koskevista rajoituksista Tanskan poliisin sivuilla.

Matkustamisesta FärsaarilleFärsaarten paikallisviranomaisten korona-neuvontapalvelu: (+298) 30 40 40.

Matkustamisesta GrönlantiinGrönlannin paikallisviranomaisten korona-neuvontapalvelu: corona@nanoq.gl / (+299) 80 11 00.

Terveyteen liittyviä huomioita

Tanskassa on voimassa kasvosuojainpakko julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä (junat, bussit, metrot, lautat ja taksit). Tanskan lentokentillä liikuttaessa on käytettävä kasvosuojainta. 

Lisätietoa kasvosuojaimen käytöstä

Lisätietoa:

Tanskassa tilapäisesti käymässä olevat Pohjoismaan kansalaiset saavat tarvittaessa välttämättömän lääkärihoidon samoin ehdoin kuin maassa pysyvästi asuvat. Kaikille matkailijoille suositellaan Kelasta saatavan eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista. Matkailijat voivat tarvittaessa soittaa valtakunnalliseen lääkäripäivystyksen numeroon (+45) 1813.

Koronaviruspandemiaan liittyvistä rajoitustoimista Tanskassa

  • Tietoa kaikista Tanskassa voimassa olevista rajoitustoimista: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler
  • Maskipakko koko Tanskassa kaikissa sisätiloissa ja joukkoliikennevälineissä.
  • Alkoholin myyntikielto klo 22 alkaen

Konsulaatin asiakaspalvelu

Otamme vastaan asiakkaita ainoastaan ajanvarauksen perusteella. Varaa aika

Voit myös soittaa meille - konsulaatin puhelinpalvelu on auki arkipäivisin klo 10-12 ja 13-15 numerossa (+45) 33 13 42 14.

Poikkeukset konsulaatin normaaleihin aukioloaikoihin.

Huomioithan, että passien ja henkilökorttien käsittely- ja toimitusajat saattavat koronapandemiasta johtuen olla normaalia pidempiä.

Lisätietoa konsulaatin palveluista.

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja Tanskassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.