Koronavirustilanne Sri Lankassa

Sri Lankan koronatilanne on helpottunut. Koronapandemian vuoksi tilanne ja rajoitukset saattavat kuitenkin muuttua äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti. Lentoyhtiöiden vaatimukset voivat vaihdella, joten ne on syytä tarkistaa etukäteen, myös välilaskujen osalta. Sri Lankan heikosta valuuttavarannosta johtuen toivotaan turistien maksavan hotellinsa paikallisen rupeen sijaan joko luottokortilla tai vaihtoehtoisesti käteisellä, valuuttana euroina tai dollareina. Koronapassi edellytys vieraillessa julkisilla paikoilla.

Maahan saapumisen edellytykset

Maahan saapuessa täyden rokotesuojan saaneilta ei vaadita enää näyttöä koronatestistä eikä myöskään karanteenia. Lisäksi todistusta terveydentilasta ei tarvitse enää täyttää. Matkustajien on esitettävä todistus täydestä koronarokotesuojasta maahan saapuessa. Edellytyksenä on kaksi rokotetta, joista viimeinen tulee olla otettuna viimeistään kaksi viikkoa ennen maahan saapumista. Tämän lisäksi matkavakuutus on edellytys maahan pääsylle.

Henkilöiden joilla ei ole täyttä rokotesuojaa, tulee esittää todistus negatiivisesta koronatestistä (RT-PCR), joka on otettu korkeintaan 72 tuntia ennen maahan matkustamista. Vaihtoehtona tälle on negatiivinen antigeenitesti (RAT), joka on otettu korkeintaan 48 tuntia ennen maahan matkustamista. Poikkeuksena on alle 12-vuotiaat lapset. Todistuksen esittäneenä maassa voi matkustaa vapaasti.

Ennen matkaa:

Viisumin haku on-line:  
https://eta.gov.lk/slvisa/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Maahan saapuville ja sieltä poistuville turisteille lisätietoa (englanniksi):
Sri Lankan terveysministeriö(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Sri Lankan turismiministeriö(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Yleinen turvallisuustilanne

​​​​Huhtikuun alusta alkaen eri puolilla Sri Lankaa on esiintynyt laajoja poliittisia mielenosoituksia hallituksen talouspolitiikkaa vastaan. Hallinnon vastaiset mielenosoitukset jatkuvat.  Pääsyä sosiaaliseen mediaan saatetaan rajoittaa. Vältä suuria väkijoukkoja ja yleisötilaisuuksia. Ole tarkkaavainen julkisissa liikennevälineissä ja kun vierailet uskonnollisilla paikoilla.

Seuraa paikallisviranomaisten ohjeita. Hätätapauksessa UM 24/7 päivystys  +358916055555, paivystys.um@formin.fi.

Edustuston asiakaspalvelu

Suomella ei ole edustustoa Sri Lankassa. Suomea edustaa Sri Lankassa Etelä-Aasian kiertävä suurlähettiläs(Linkki toiselle web-sivustolle.), jonka toimisto sijaitsee ulkoministeriössä Helsingissä.

Lähin Suomen-suurlähetystö sijaitsee Intiassa(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Suomella on kunniakonsulaatti Colombossa(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Konsuliasioissa voit kääntyä Saksan Colombon-suurlähetystön(Linkki toiselle web-sivustolle.) puoleen (englanniksi).

Ota hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella yhteyttä ulkoministeriön päivystyskeskukseen.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.