Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirustilanne Sri Lankassa

Koronavirustilanne Sri Lankassa

Maa on avoin turismille ja palaamassa normaalin, mutta edelleen rajoituksin. Curfew/hätätila poistettiin 01.10.21., mutta samalla useat rajoitukset jatkuvat: Provinssien väliset liikkumisrajoitukset: ei välttämätön liikkuminen kielletty ilta kymmen ja aamu neljän välillä. Kokoontumisrajoituksia, ml. osanottajamäärät konferensseihin ja asiakasmääriin ravintoloissa.

Maahantulomääräyksiä

 

Kaikilta maahan saapuvilta edellytetään englanninkielinen negatiivinen koronatestitulos (ei pikatesti) enintään 72h ennen maahan saapumista. Suomessa hyväksyttävät rokotteet hyväksytään myös Sri Lankassa.

Täysin rokotetuilta ja tästä todistuksen omaavilta matkailijoilta ei edellytetä karanteenia, mikäli testitulos on saapuessa negatiivinen ja toinen rokoteannos on saatu vähintään kaksi viikkoa ennen saapumista.

Turisteilta edellytetään ETA online viisumi: eta.gov.lk.(Linkki toiselle verkkosivustolle)​​​​​​​ Enää ei edellytetä ennakkolupaa maahantuloon Sri Lankan ulkoministeriöltä eikä siviili-ilmailuhallinnolta.

Tarkempia ohjeita maahan turistina tuleville on luettavissa Sri Lankan turismiviranomaisten sivuilta (englanniksi):  http://www.srilanka.travel/helloagain(Linkki toiselle verkkosivustolle).

 

Koronapandemian vuoksi tilanne ja paikallisrajoitukset saattavat muuttua äkillisesti.  On tärkeää seurata viranomaistiedotteita ja paikallisviranomaisten tiedotusta.

Lisätietoja (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Suomella ei ole edustustoa Sri Lankassa. Suomea edustaa Sri Lankassa Etelä-Aasian kiertävä suurlähettiläs(Linkki toiselle verkkosivustolle), jonka toimisto sijaitsee ulkoministeriössä Helsingissä.

Lähin Suomen-suurlähetystö sijaitsee Intiassa(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Suomella on kunniakonsulaatti Colombossa(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Konsuliasioissa voit kääntyä Saksan Colombon-suurlähetystön(Linkki toiselle verkkosivustolle) puoleen (englanniksi).

Ota hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella yhteyttä ulkoministeriön päivystyskeskukseen.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.