Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirusuutiset Sloveniassa

Koronavirusuutiset Sloveniassa

Sloveniassa COVID-19-infektioiden määrä on jälleen nousussa. Maskin käyttö on pakollista mm. julkisessa liikenteessä ja julkisissa sisätiloissa. Suurinta osaa palveluista voi käyttää vain esittämällä rokotustodistuksen, negatiivisen testituloksen tai todistuksen koronan sairastamisesta kuuden kuukauden sisällä.

Muokattu 16.9.2021

Maahantulosäännökset

Slovenian maahantulosääntöjen mukaan kaikilta maahantulijoilta vaaditaan englanninkielinen Covid-todistus, joka voi olla

  • todistus negatiivisesta PCR-testistä (testistä alle 72 tuntia) TAI
  • todistus negatiivisesta antigeenitestistä (testistä alle 48 tuntia) TAI
  • todistus Covid-19-taudin sairastamisesta 180 päivän sisällä TAI
  • todistus rokotuksesta Covid-19-tautia vastaan. Karanteenivelvoitteesta vapautetaan, mikäli maahantulija on saanut täyden rokotesarjan. Slovenian hyväksymät rokotukset: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Covishield, Sputnik V, CoronaVac ja Sinopharm. Karanteeniin ei myöskään määrätä maahantulijaa, joka on toipunut Covid-19-taudista ja on saanut ensimmäisen rokoteannoksen 180 päivän sisällä.

Covid-todistukseksi käy mm. EU:n koronatodistuksen digitaalinen tai paperiversio. Maahantulija, jolla ei ole Covid-todistusta, velvoitetaan 10 päivän karanteeniin. Ulkomaiselta maahantulijalta evätään maahan pääsy, mikäli hän ei pysty antamaan osoitetta, jossa viettää karanteenin.

Sloveniassa on käytössä eurooppalainen sähköinen matkustajatietolomake (Digital Passenger Locator Form(Linkki toiselle verkkosivustolle)). Lomakkeen täyttämistä suositellaan lento- tai meriteitse saapuville, mutta se ei ole pakollista. Terveysviranomaiset käyttävät matkustajatietolomakkeita kontaktijäljityksen helpottamiseen tilanteissa, joissa matkustajat ovat altistuneet tartuntataudille lento- tai laivamatkansa aikana.

Jos olet aikeissa matkustaa Sloveniaan, tarkista ajantasaiset matkustusrajoitukset viranomaislähteistä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Majoituspalvelut, tarjoilu ja kaupat

Majoitusliikkeet on avattu tietyin rajoituksin. Majoituspalveluja voi käyttää vain rokotustodistuksella, negatiivisella testituloksella tai todistuksella koronan sairastamisesta 180 päivän sisällä. Lisätietoa rajoituksista löytyy täältä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Ravintolat ja kahvilat on myös avattu. Terasseille pääsee vapaasti. Ravintoloiden sisätiloissa voi oleskella vain rokotustodistuksella, negatiivisella testituloksella tai todistuksella koronan sairastamisesta 180 päivän sisällä.

15.9. alkaen kauppoihin pääsee vain esittämällä koronapassin. Sääntö ei koske elintarvikekauppoja ja apteekkeja, paitsi jos ne sijaitsevat ostoskeskuksissa.

Kauttakulku

Kauttakulku on sallittu 12 tunnin sisällä maahansaapumisesta. Pääsy kuitenkin evätään matkailijoilta, jotka naapurimaiden rajoitusten takia eivät todennäköisesti pysty lähtemään Slovenian alueelta. Maahan pääsy voidaan evätä matkailijalta, jolla on todennettu koronavirustartunta tai jolla on ylähengitystieoireita. Lisätietoa kauttakulusta löytyy täältä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoa

Hallituksen nettisivuilta: https://www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/border-crossing/(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Poliisin nettisivuilta: https://www.policija.si/eng/newsroom/news-archive(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Epidemiatilanteesta: https://covid-19.sledilnik.org/en/stats(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kansalaisneuvonta: info.koronavirus@policija.si

 

Korona infoline on auki arkipäivisin klo 8:00-16:00:

080 1404 (Sloveniasta soitettaessa)

+386 1 478 7550 (ulkomailta)

 

Lääkärin hätänumero

112 (auki 24/7): palvelee myös englannin kielellä.

 

Suurlähetystön poikkeava asiakaspalvelu koronavirustilanteessa

 

Suurlähetystö ottaa tällä hetkellä asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella, ajan voi varata sähköpostilla consular.bud@formin.fi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.