Koronavirusuutiset Sloveniassa

Koronavirusuutiset Sloveniassa

Sloveniassa tartuntamäärät ovat lähteneet rajuun nousuun viime aikoina. Hallitus julisti maahan epidemiatilan 19.10.2020. 24.10.2020 otettiin käyttöön tiukkoja rajoitustoimia. Hotellit, ravintolat, ei-välttämättömiä tuotteita myyvät kaupat on suljettu. Ravintoloissa tarjoillaan ainoastaan noutoruokaa. Kuntien välinen liikkuminen kielletään 27.10. alkaen. Hallitus tarkastelee tilannetta viikon kuluttua. Kasvomaskin käyttö on pakollista julkisissa sisätiloissa, julkisessa liikenteessä ja ulkotiloissa, joissa turvaetäisyyksiä ei voi noudattaa (esim. torit, kaupunkien keskustat).

Muokattu 24.10.2020

Rajoitukset

Sloveniaan julistettiin epidemiatila 19.10.2020. 24.10.2020 otettiin käyttöön tiukkoja rajoitustoimia epidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Hotellit, ravintolat, ei-välttämättömiä tuotteita myyvät kaupat, opiskelija-asuntolat ja päiväkodit suljettiin viikoksi. Ravintolat saavat tarjoilla edelleen noutoruokaa. Hallitus tarkastelee tilannetta viikon kuluttua. 

20.10.2020 Sloveniassa astui voimaan ulkonaliikkumiskielto klo 21-6 välisenä aikana. Kokoontumiset on rajoitettu maksimissaan kuuteen henkilöön. Kuntien välinen liikkuminen kielletään 27.10.2020 alkaen.

Maahantulosäännökset

Slovenia jakaa maita kolmeen eri luokkaan tartuntatilanteen perusteella. Vihreiden maiden lista löytyy täältä. Näistä maista voi matkustaa vapaasti Sloveniaan. Punaisista maista Sloveniaan saapuville on pakollinen kymmenen päivän karanteeni, eikä Slovenian UM suosittele matkustamista näihin maihin kuin välttämättömistä syistä. Punaisella listalla olevista maista saapuvia vapautetaan karanteenivelvoitteesta, mikäli heillä on 48 tunnin sisällä tehty negatiivinen koronatesti. Maat, jotka eivät sisälly vihreälle eikä punaiselle listalle, kuuluvat oranssille listalle. Oransseista EU- ja Schengen-maista voi matkustaa vapaasti Sloveniaan.

Kauttakulku

Kauttakulku on sallittu. Pääsy kuitenkin evätään matkailijoilta, jotka naapurimaiden rajoitusten takia eivät todennäköisesti pysty lähtemään Slovenian alueelta.

Maahan pääsy voidaan evätä matkailijalta, jolla on todennettu koronavirustartunta tai jolla on ylähengitystieoireita.

Lisätietoa

Hallituksen nettisivuilta: https://www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/border-crossing/

Poliisin nettisivuilta: https://www.policija.si/eng/newsroom/news-archive

Kansalaisneuvonta: info.koronavirus@policija.si

 

Terveys

Tartuntamäärät ovat lähteneet rajuun nousuun viime aikoina. 

Kasvomaskin käyttö on pakollista julkisissa sisätiloissa, julkisessa liikenteessä ja ulkotiloissa, joissa turvaetäisyyksiä ei voi noudattaa. 

Korona infoline on auki arkipäivisin klo 8:00-16:00:

080 1404 (Sloveniasta soitettaessa)

+386 1 478 7550 (ulkomailta)

Lääkärin hätänumero

112 (auki 24/7): palvelee myös englannin kielellä.

Lisätietoa hallituksen nettisivuilta: https://www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/

Suurlähetystön poikkeava asiakaspalvelu koronavirustilanteessa

Suurlähetystö ottaa tällä hetkellä asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella, ajan voi varata sähköpostilla consular.bud@formin.fi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.