Koronavirusuutiset Sloveniassa

Koronavirusuutiset Sloveniassa

Sloveniaan on julistettu epidemiatila. Kokoontumiset on rajoitettu 10 henkilöön. Hotellit ja ravintolat on suljettu. Ravintoloissa tarjoillaan ainoastaan noutoruokaa. Kasvomaskin käyttö on pakollista julkisissa sisätiloissa.

Muokattu 12.4.2021

Maahantulosäännökset

Slovenia jakaa maita kolmeen eri luokkaan tartuntatilanteen perusteella. Vihreiden maiden lista löytyy täältäLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Näistä maista voi matkustaa vapaasti Sloveniaan. PLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)unaisista maistaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) Sloveniaan saapuville on pakollinen kymmenen päivän karanteeni. Punaisella listalla olevista maista saapuvia vapautetaan karanteenivelvoitteesta mikäli heillä on

  • 48 tunnin sisällä tehty negatiivinen PCR koronatesti (testi tulee tehdä EU- tai Schengen-maassa) TAI
  • todistus Covid-19-taudin sairastamisesta kuuden kuukauden sisällä TAI
  • todistus rokotuksesta Covid-19-tautia vastaan (7 päivää on kulunut Pfizer-BioNTech -rokotuksen toisesta annoksesta TAI 14 päivää on kulunut Moderna-rokotuksen toisesta annoksesta TAI 21 päivää on kulunut AstraZenecan ensimmäisestä annoksesta)

Maat, jotka eivät sisälly vihreälle eikä punaiselle listalle, kuuluvat oranssille listalle. Oransseista EU- ja Schengen-maista voi matkustaa vapaasti Sloveniaan.

Maittain tehdyn luokittelun lisäksi Slovenia on asettanut joiltakin tietyiltä alueilta saapuville matkustajille erityisrajoituksia. Jos olet aikeissa matkustaa Sloveniaan, tarkista ajantasaiset matkustusrajoitukset viranomaislähteistäLinkki toiselle web-sivustolle..

 

Kauttakulku

Kauttakulku on sallittu 6 tunnin sisällä maahansaapumisesta. Pääsy kuitenkin evätään matkailijoilta, jotka naapurimaiden rajoitusten takia eivät todennäköisesti pysty lähtemään Slovenian alueelta.

Maahan pääsy voidaan evätä matkailijalta, jolla on todennettu koronavirustartunta tai jolla on ylähengitystieoireita.

Lisätietoa

Hallituksen nettisivuilta: https://www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/border-crossing/Linkki toiselle web-sivustolle.

Poliisin nettisivuilta: https://www.policija.si/eng/newsroom/news-archiveLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Epidemiatilanteesta: https://covid-19.sledilnik.org/en/statsLinkki toiselle web-sivustolle.

Kansalaisneuvonta: info.koronavirus@policija.si

 

Korona infoline on auki arkipäivisin klo 8:00-16:00:

080 1404 (Sloveniasta soitettaessa)

+386 1 478 7550 (ulkomailta)

 

Lääkärin hätänumero

112 (auki 24/7): palvelee myös englannin kielellä.

 

Suurlähetystön poikkeava asiakaspalvelu koronavirustilanteessa

 

Suurlähetystö ottaa tällä hetkellä asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella, ajan voi varata sähköpostilla consular.bud@formin.fi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.