Koronavirustilanne Pakistanissa

Pakistan on rajoittaut maahantuloa ja liikkumista estääkseen koronaviruksen leviämisen.

Maahantulosäännökset ja liikkuminen

Sekä liikkumista maan sisällä että maahan saapumista on osittain rajoitettu.

Lisätietoja (englanniksi):

Terveys

Kasvosuojainten käyttö on pakollista julkisilla paikoilla. Kuumemittauksia tehdään joissain paikoissa.

Terveydenhuollon kapasiteetti on kohtalaisen hyvä. Tehohoidon kapasiteettia on lisätty tartuntojen lukumäärän kasvun myötä.

Lisätietoja (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Suomella ei ole edustustoa Pakistanissa. Pakistanissa Suomea edustaa Etelä-Aasian kiertävä suurlähettiläs(Linkki toiselle web-sivustolle.), jonka toimisto sijaitsee ulkoministeriössä Helsingissä.

Lähin Suomen-suurlähetystö sijaitsee Intiassa(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Suomella on kunniapääkonsulaatti Karachissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) sekä kunniakonsulaatit Islamabadissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Lahoressa(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Konsuliasioissa voit kääntyä Norjan Islamabadin-suurlähetystön(Linkki toiselle web-sivustolle.) puoleen.

Ota hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella yhteyttä ulkoministeriön päivystyskeskukseen: https://um.fi/paivystys-24/7.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.