Koronavirusuutiset Nigeriassa

Koronavirus leviää Nigeriassa rajoitustoimista huolimatta. Maan ulkorajat ovat suljettu matkustajaliikenteeltä ainakin 3.6.2020 asti samoin kuin osavaltioiden väliset rajat. Muut liikkumis- ja toiminta rajoitukset vaihtelevat osavaltioittain.

Maahantulosäännökset

Nigerian lentokentät ja ulkorajat ovat kiinni ainakin 3.6.2020 saakka. Maahantulo ei siis tällä hetkellä ole matkustajille sallittua. Maahan saapujat asetetaan kahden viikon karanteeniin.

Parhaiten lisätietoa Nigerian maahantulosäännöksistä saa seuraamalla maahantulo- ja lentoviranomaisia twitterissä https://twitter.com/nigimmigration(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja https://twitter.com/FAAN_Official(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi)

 

Liikkuminen
Osavaltiokohtaiset ulkonaliikkumiskiellot vaihtelevat suuresti. Lagosissa ja Abujassa on rajoituksia liikkumiseen ja esimerkiksi palveluiden aukioloihin. Osavaltiokohtaisia rajoituksia on hyvä tiedustella paikallisilta viranomaisilta. Karanteenisääntöjen noudattamatta jättämisestä voi saada sakkorangaistuksen.

 

Terveys

Nigerian terveydenhuollon kapasiteetti on varsin rajallinen. Hoitoon pääsy mahdollisuudet ovat melko vähäiset. Evakuoinnin mahdollistava matkavakuutus on välttämätön. Kasvonsuojusten käyttö on asetettu pakolliseksi julkisilla paikoilla koko maassa.

Nigerian tartuntatautien viraston tiedotuksia voi seurata täällä: https://covid19.ncdc.gov.ng/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Edustuston asiakaspalvelu

Koronavirustilanteesta johtuen Suomen suurlähetystö palvelee ainoastaan puhelimitse ja sähköpostitse. Olkaa hyvät ja ottakaa yhteyttä joko sähköpostitse sanomat.aba@formin.fi tai puhelimitse virka-aikana +234 803 785 1150. Hätätapauksissa ulkoministeriön päivystys palvelee numerossa +358 9 1605 5555 tai paivystys.um@formin.fi

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.