Koronavirusuutiset Mosambikissa, Eswatinissa ja Madagaskarilla

Koronavirusuutiset Mosambikissa, Eswatinissa ja Madagaskarilla

Mosambikin 1.4.2020 julistama poikkeustila korvattiin 7.9.2020 katastrofitilalla. Maahan saapuessa on voimassa omakustanteinen karanteeni joko kotona tai hotellissa. Henkilöiden liikkuvuutta on rajoitettu ja rajat on osittain suljettu. Hengityssuojaimia on käytettävä kaikissa väkijoukkotilanteissa. Lentoliikenne on edelleen rajoitettua. Kaikkien tulevien matkustajien kuume mitataan. Eswatinin hallitus julisti poikkeustilan 27.3.2020 alkaen ja Madagaskar 21.3.2020 alkaen. Lentoliikenne on erittäin rajoitettua ja hengityssuojaimia on käytettävä julkisilla paikoilla liikuttaessa. Maiden sisäisessä liikkumista, kauppojen ja ravintoloiden aukioloaikoja on edelleen rajoitettu.

Mosambik

Mosambikin virallinen koronavirus-sivusto: https://covid19.ins.gov.mz/ (portugaliksi)

 

Maahantulosäännökset

Suomen kansalaiselta vaaditaan viisumi Mosambikiin. Tällä hetkellä Mosambik myöntää viisumeita rajoitetusti.

Lentoliikenne on edelleen rajoitettua, mutta vähitellen avautumassa. Matkustajan on syytä tarkistaa lehtoyhteys vielä samana päivänä suoraan lentoyhtiöltä. Kaikkien lentoteitse tulevien kuume mitataan ja negatiivinen koronatestitulos vaaditaan. Maahan saapuessa on pakollinen omakustanteinen karanteeni joko kotioloissa tai hotellissa.

Mosambikin poliisi ja armeija on tiukentanut COVID-19- rajoitusten valvontaa. Rajoitusten rikkomisesta (mm. ilman hengityssuojainta kulkemisesta) on pidätetty ja sakotettu niin mosambikilaisia kuin myös ulkomaalaisia. 

Liikkuminen

Mosambikin hallitus julisti katastrofitilan 7.9.2020 alkaen. Voimassa on edelleen useita rajoituksia, muun muassa seuraavat: yleiset pandemian leviämisen estämiseen tarkoitetut toimet kuten maskien käyttöpakko julkisilla paikoilla ja julkisessa liikenteessä; vain alkoholia tarjoilevat ravintolat, baarit ja yökerhot pysyvät kiinni; joukkueliikunta ei ole sallittu; torien lyhennetty aukioloaika; julkisten kulkuneuvojen rajoitettu matkustajamäärä sekä kokoontumisrajoitukset. Julkiset rannat ja kuntosalit on sen sijaan nyt avattu ottaen huomioon hygieniakäytännöt ja rajoitukset. Rannoilla ei saa järjestää urheilutilaisuuksia eikä konsertteja, eikä myydä alkoholia.

Hengityssuojainta on käytettävä julkisilla paikoilla liikuttaessa.

Lisätietoja:

 

Terveys

Hengityssuojainta on käytettävä julkisilla paikoilla liikuttaessa. Kuumemittauksia suoritetaan liikkeiden ja virastojen sisäänkäynneillä.

Kuten aina, matkustajalla on hyvä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdolliset kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutukseksi.

Paikallinen puhelinnumero COVID-10 oireiden ilmaannuttua:

800149 – 82149 – 84146

*660#

 

Eswatini

Henkilöiden liikkumista on rajoitettu ja rajat on osittain suljettu. Maahan saapuvilta edellytetään korkeintaan 72 tuntia vanha negatiivinen testitulos. Koulut ovat osittain avattu ja osalla liikkeistä on rajoitettuja aukioloaikoja. Hengityssuojaimia tulee käyttää julkisilla paikoilla liikuttaessa ja tiesuluilla matkustajilta mitataan lämpötila.

 

Madagaskar

Henkilöiden liikkumista on rajoitettu ja rajat on osittain suljettu. Koulut ovat suljettuina ja osalla liikkeistä on rajoitettuja aukioloaikoja. Hengityssuojaimia tulee käyttää julkisilla paikoilla liikuttaessa. Tartuntaluvut ovat laskeneet hieman. Ilmatilaa on avattu yksittäisille lennoille. Maahan saapuvilta edellytetään korkeintaan 72 tuntia vanha negatiivinen testitulos. 

 

 

Edustuston asiakaspalvelu

 

Edustuston asiakaspalvelu on auki ainoastaan ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sanomat.map@formin.fi

 

Matkustusilmoitus

 

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

 

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

 

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.