Maahantulo-ohjeet Mosambikiin

Suomen kansalaiselta ei vaadita viisumia turisti- ja liikematkoilla Mosambikiin.

Maahantulosäädökset

Ministerineuvoston asetuksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) mukaan Suomen kansalaiselta ei vaadita viisumia Mosambikiin 30.4.2023 alkaen. Viisumivapaus koskee enintään 30 päivän mittaisia vapaa-ajan- ja liikematkoja. Matkailija voi tuon ajanjakson kuluessa poistua ja saapua maahan useita kertoja esimerkiksi naapurimaassa vierailua varten; on kuitenkin huomioitava, että 30 päivän jakson laskenta alkaa ensimmäisestä maahantulosta. 

On tärkeää huomioida, että viisumivapaudesta huolimatta maahan saapuvilta vapaa-ajan ja liikematkustajilta vaaditaan rekisteröinti rajalla. Rekisteröinnin käsittelymaksu on 650 MZN. Säilytä maksukuitti ja varmista, että passiin leimataan maahantuloleima. Tämän lisäksi maahan saapuvien tulee esittää rajalla edestakainen lentolippu (pl. maarajan kautta saapuvat matkailijat) sekä hotellivaraustiedot.

Virka- ja diplomaattiviisumit anotaan edelleen Mosambikin suurlähetystöstä(Linkki toiselle web-sivustolle.) Tukholmassa. Huomioithan, että käsittelyajat voivat olla pitkät. Lisätietoja: info@embassymozambique.se tai +46 8 666 03 50.

Maahantulosäännökset voivat muuttua, joten on tärkeää seurata ajantasaisia viranomaistiedotteita, suurlähetystön verkkosivuja ja sosiaalista mediaa.

UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Covid-19

Koronarokotustodistusta ei maahantulon yhteydessä enää pyydetä. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä ulkotiloissa, julkisissa sisätiloissa eikä kulkuvälineissä. Maskin käyttöä edellytetään edelleen lähinnä sairaaloissa, laboratorioissa, terveydenhuollon vastaanotoissa, vanhainkodeissa ja apteekeissa. 

Tarkistathan ennen matkaa ajantasaiset maahantulosäädökset suoraan Mosambikin viranomaisilta:

Mosambikin suurlähetystö Tukholmassa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (in English)

Matkavakuutus

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista Mosambikiin. Matkustajalla on hyvä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdolliset kotimatkan kustannukset. Huomioi, että esimerkiksi sukellus- tai yli 3000 metrin vuoristomatkoille tarvitaan laajempi vakuutus. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutuksesi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

 Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.

Edustuston asiakaspalvelu

Suomen suurlähetystön asiakaspalvelu toimii vain ajanvarauksella ma-pe klo 9-12:

 

Sähköposti: sanomat.map@gov.fi


Puhelin: +258 21 482 400


Virka-aika: ma-to 07:30-15:45 | pe 07:30-12:45

 

Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen:

+358 9 1605 5555 tai paivystys.um@gov.fi.