Koronavirusuutiset Libanonissa

Koronavirusuutiset Libanonissa

Ulkonaliikkumiskielto voimassa 01:00 – 06:00 välisenä aikana. Kasvomaskin käyttö pakollista. Kasvomaskin käyttöä valvotaan ja rikkeestä seuraa sakkoa.

 

 

​​​​​​​Maahantulosäännökset

Beirutin lentokenttä on auennut reittiliikenteelle 1.7.2020 rajoitetuin matkustajamäärin.

Libanonin viranomaiset ovat päivittäneet maahantulosäännöksiä, uudet säännökset voimassa 23.9.2020 lähtien.

I Kaikki matkustajat

  1. Kaikkien paitsi alle 12 vuotiaiden maahan saapuvien on näytettävä max. 96 tuntia aiemmin otettu negatiivinen PCR-testi päästäkseen lennolle.
  2. Kaikkien maahan saapuvien on lennolle päästäkseen täytettävä terveysministeriön verkkosivuilla  https://areg.is/0GaDnG oleva lomake. 

 

II Irakista, Syyriasta, Turkista ja Afrikan maista saapuvat matkustajat

  1. Muilta paitsi alle 12 vuotialta lapsilta, UNIFILin henkilöstöltä sekä diplomaateilta joiden asemamaa Libanon, peritään lentoyhtiön toimesta USD 50 maksu lentokentällä tehtävää toista PCR-testiä varten.
  2. Syyriasta, Turkista ja Afrikan maista saapuvien on oltava maahan saavuttua 48 tunnin kotikaranteenissa, kunnes kentällä tehdyn PCR-testin tulokset ovat tiedossa.
  3. Irakista saapuvat Libanonin kansalaiset ja libanonilaisen oleskeluluvan omaavat ovat 72 tunnin kotikaranteenissa, minä aikana toinen PCR-testi omakustanteisesti.
  4. Kaikkien muiden Irakista saapuvien on oltava 72 tuntia karanteenissa (omakustanteisesti ja varaus tehtynä ja maksettuna ennen maahan saapumista) jossakin seuraavista valtion ilmoittamista hotelleista:

Lancaster Hotels Group, www.lancaster.com.lb.Tel 00961 70 380000.

Golden Tulip Hotel, www.midtownbeirut.com. Tel 00961 1 347555.

Radisson Blu Martinez, Radisson Blu Martinez Hotel Beirut. Tel 00961 1 368111, whats app

00961 3 624268. 

Kanaan Group Hotel, www.kanaanhotel.com, Tel 00961 8 376283, whats app 00961 70 177273.

 Ilman hotellivarausta matkustajaa ei oteta lennolle. Karanteenin 72 h aikana suoritetaan toinen PCR-testi. Positiivisen PCR-tuloksen saaneet kustantavat hoitokulunsa itse.

 

III Muista maista Libanoniin saapuvat voivat valita: 

  1. Toistaa ennen maahan saapumista otettu PCR-testin viimeistään 72 tunnin kuluessa maahan saapumisesta.
  2. 10 päivän karanteeni kotona tai hotellissa maahan saapumispäivästä lähtien.

 Matkustajien, jotka lähtevät Libanonista ja palaavat Libanoniin viikon kuluessa lähdöstään, ei tarvitse ottaa PCR-testiä lähtömaassa.

Maaraja Syyriaan on kiinni, rajan voi ylittää ainoastaan libanonilaisen oleskeluluvan omaavat tai jos on kotiutumassa Beirutin lentokentältä lähtevällä kotiutuslennolla. Libanonin viranomaiset vaativat koronatestin myös Syyriasta Libanonin kautta kotiutuvilta henkilöiltä.  

Liikkuminen

Ulkonaliikkumiskielto 01:00 – 06:00 välisenä aikana. 112 numerosta tulee pyytää lupa mikäli ulkonaliikkumiskiellon aikana on tarve liikkua, ellei ole kyse kiireellisestä sairaalakäynnistä.

Terveys

Suojamaski pakollinen.

Koronaan liittyvää neuvontaa ja tietoja testaus- ja hoitomahdollisuuksista saa terveysministeriöstä numerosta 1214 (ei välttämättä englanniksi).

 Palvelut 

Kaupat, ravintolat, baarit, yökerhot auki. Tupakointi sallittu vain ulkona.

Elokuvateatterit, teatterit, huvipuistot, lasten ulko- ja sisäleikkikentät auki 50% kapasiteetilla.

 

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Kasvomaskin käyttö on pakollista, rikkeestä voi saada sakon.

 

Suurlähetystön asiakaspalvelu toistaiseksi kiinni. Voit asioida lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sanomat.BEI@formin.fi.

​​​​​​​Ohjeistus viisumin ja oleskeluluvan jatkamiseksi.

Suomen Ankaran-suurlähetystö hoitaa Syyrian, Irakin, Jordanian ja Libanonin alueiden kansalaispalveluasiat.

Koronavirusepidemian takia Suomi on muiden Schengen-maiden tavoin keskeyttänyt tavanomaisen viisumihakemusten vastaanoton Suomen edustustoissa 19. maaliskuuta alkaen toistaiseksi. Myös oleskelulupahakemusten vastaanotto on keskeytetty. Lisätietoja ml. ohjeet oleskelulupien ja viisumien jatkamisesta:

https://finlandabroad.fi/web/lbn/viisumi-ja-oleskelulupa-suomeen

https://migri.fi/jatkolupa

https://www.poliisi.fi/luvat/muut_lupa_ja_ilmoitusasiat/viisumin_jatkaminen

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

 

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

 

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen kpa-10@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.