Koronavirusuutiset Kuubassa

Kaupalliset lennot on aloitettu kansainväliselle Jose Martí- lentokentälle. 

Matkustus:

Rajoitukset 

Tutustu Kuuban viranomaisten ohjeisiin maaantulomääräyksistä: 

https://www.mintur.gob.cu/protocolos/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lentoyhtiöt pyytävät todistuksia lähtöpaikan lähtöselvityksen yhteydessä

Alle 12-vuotiaat lapset on vapautettu rokotus- tai PCR-testausvaatimuksesta

Kaikkien matkustajien on maksettava terveys- / terveysvero, joka sisältyy lentolipun hintaan, puhdistuskustannusten ja COVID-19 -testauksen kustannusten kattamiseksi. Terveysilmoitus tulee täyttää ja toimittaa saapumisen yhteydessä

Jotkut lentotoiminnot jatkuvat; lentoja on kuitenkin rajoitetusti, ja peruutuksia voi tapahtua ilman erillistä ilmoitusta.

Ihmisiä pyydetään jatkamaan turvavälien noudattamista ja pitämään huolta käsihygieniasta. Kuubassa on pakollista käyttää hengityssuojainta. Ne ovat edelleen pakollisia molemmissa lentoasemien terminaaleissa ja muualla maassa. Tämä koskee myös lapsia kahden vuoden iästä alkaen. Hengityssuojaimen puutteesta tai virheellisestä käytöstä voidaan saada jopa 3500 Kuuban peson sakko.

Aiemmat vaatimukset pakollisesta viiden päivän karanteenista ja saapumisen jälkeisistä PCR-testeistä on poistettu 7.11. Lentoaseman henkilökunta tekee kuitenkin satunnaisia ​​PCR-testejä.

Lisätietoja uusista toimenpiteistä löydät Kuuban matkailuministeriön verkkosivuilla

Protocolos Sanitarios para viajeros a partir del 7 de Noviembre - Mintur (gob.cu)(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoja : https://www.garda.com/crisis24/news-alerts/498366/cuba-authorities-maintain-most-covid-19-related-travel-protocols-and-domestic-restrictions-as-of-july-5-update-23(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Ohjeita eri ministeriöiden nettisivuilta:

Ohjeistus muuttuu lähes päivittäin, joten matkustajia suositellaan seuraamaan Kuuban terveysministeriön tiedotteita(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (espanjankielinen):

Hyödyllistä tieto saa myös seuraamalla Kuuban hallituksen virallisia nettisivuja(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (espanjankielinen)

Ulkomaalaisten, joiden on tarve jatkaa oleskelulupaa, tulee olla yhteydessä Kuuban maahanmuuttoviranomaisiin. Sisäministeriön palvelut löytyvät tästä (espanjankielinen):

Kuuban sisäministeriö(Linkki toiselle web-sivustolle.) 

Kuuban maahantulosäännöistä vastaavat Kuuban viranomaiset, voit olla yhteydessä myös Kuuban suurlähetystöön Helsingissä, cuba@cuba.fi

Suomella ei ole Kuubassa suurlähetystöä. Ruotsin suurlähetystö(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) auttaa tietyissä konsulipalveluihin liittyvissä asioissa.  Huomioi COVID 19- tilanteen aiheuttamat poikkeusajat. Hätätapauksissa voi kääntyä myös toisen EU-maan suurlähetystön puoleen.

Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.