Koronavirusuutiset Kuubassa

Koronavirusuutiset Kuubassa

Kaupalliset lennot on aloitettu kansainväliselle Jose Martí- lentokentälle. Turistit, jotka yöpyvät hotellissa, Casa De Rentassa tai hostellissa, läpikäyvät pakollisen PCR-testin saapuessaan lentokentälle. Tuleva turisti pysyy tiukassa eristyksessä, kunnes PCR-testin tulos on negatiivinen. Muille matkustajaryhmille tehdään kaksi PCR-testiä. Ensimmäinen saapuessasi lentokentälle ja toinen viidentenä päivänä saapumisen jälkeen. Jos tulos on positiivinen, matkustaja siirretään sairaalaan tai johonkin epidemiologiseen seurantakeskukseen. Saapuvalle matkustajalle tehdään terveystarkastus kymmeneksi päiväksi tai kunnes toisen PCR-testin tulos on negatiivinen.

Kuuban viranomaiset ilmoittivat, että alkaen 1.1.2021 maahan tulevilta matkustajilta vaaditaan negatiivinen PCR-RT (SARS COV2)  testitulos, joka on otettu korkeintaan 72 tuntia ennen maahan saapumista.

Kaikki saapuvat matkustajat maksavat 1. joulukuuta alkaen lentokentälle saapuessaan 30 USD tai vastaavan summan muussa valuutassa.

Ihmisiä pyydetään jatkamaan turvavälien noudattamista ja pitämään huolta käsihygieniasta. Kuubassa on pakollista käyttää hengityssuojainta. 

Ravintolat, nähtävyydet ja palvelut ovat suljettuja, joissain paikoissa ruokaa saa ostettua mukaan.

Ohjeita eri ministeriöiden nettisivuilta:

Ohjeistus muuttuu lähes päivittäin, joten matkustajia suositellaan seuraamaan Kuuban terveysministeriön tiedotteitaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) (espanjankielinen):

Hyödyllistä tieto saa myös seuraamalla Kuuban hallituksen virallisia nettisivujaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) (espanjankielinen)

Ulkomaalaisten, joiden on tarve jatkaa oleskelulupaa, tulee olla yhteydessä Kuuban maahanmuuttoviranomaisiin. Sisäministeriön palvelut löytyvät tästä (espanjankielinen):

Kuuban sisäministeriöLinkki toiselle web-sivustolle. 

Suomella ei ole Kuubassa suurlähetystöä. Ruotsin suurlähetystöLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) auttaa tietyissä konsulipalveluihin liittyvissä asioissa kuten laillistuksissa ja viisumiasioissa.  Huomioi COVID 19- tilanteen aiheuttamat poikkeusajat. Hätätapauksissa voi kääntyä myös toisen EU-maan suurlähetystön puoleen.

Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.