Koronavirusuutiset Kroatiassa

Kroatia luopui maahantulon koronarajoituksista 9.4.2022. Kasvosuojainten käyttöpakko on voimassa edelleen apteekeissa, sairaaloissa ja muissa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelupisteissä.

Maahantulosäännökset Kroatiassa

Kroatia luopui maahantulon koronarajoituksista 9.4.2022 alkaen. Matkailijoiden ei tarviste enää esittää koronarokotus- tai testitodistuksia Kroatian rajalla. 

Rajoitukset

Maskit ja koronatodistus

Maskipakko on voimassa apteekeissa, sairaaloissa ja muissa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelupisteissä.

Koronarajoituksia voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön ja tiukentaa koko maassa tai vain tietyllä maantieteellisellä alueella varsin lyhyelläkin (alle 24 h) varoitusajalla. Lisäksi kaikkien maassa oleskelevien tulee  noudattaa paikallisviranomaisten turvallisuus- ja hygieniasuosituksia. 

Kokoontumisrajoitukset

Kokoontumisrajoitukset ja tapahtumien koronatodistuspakko on purettu 9.4.2022 alkaen. 

Lupa-asiat

Kroatiassa oleskelevien ulkomaan kansalaisten rekisteröinti- (Linkki toiselle web-sivustolle.)ja oleskelulupa-asioista vastaa asuinpaikkakunnan poliisi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Jos henkilö rikkoo voimassa olevia tartuntataudin leviämisen estämiseksi säädettyjä rajoituksia (esim. poistumiskielto majapaikasta pakollisen karanteenin aikana, maski- tai testipakon laiminlyönti, transit-matkustajan oleskeluajan ylittäminen) voi seurauksena olla sakkorangaistus. Jos sakkoa ei saada perityksi rahana, se voidaan muuntaa vankeudeksi. 

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan soita numeroon 112 (24 h) tai ole yhteydessä oleskelukuntasi päivystävään epidemiologiin(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Liikenne ja palvelut

Lisätietoja

Kroatian viranomaiset

Suomen viranomaiset

Suurlähetystön asiakaspalvelu

Mikäli asiasi hoito vaatii henkilökohtaista käyntiä edustustossa (esim. passihakemus), ajanvaraus etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse on pakollista: +385 1 6312 080 (asiakaspalveluajat TI-TO klo 9-11):, sähköposti: sanomat.zag@formin.fi. Hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella yhteys ulkoministeriön päivystykseen: +358 9 1605 5555. 

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille sekä maassa jo oleskeleville tai asuville. (Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi 

Seuraa myös suurlähetystön Facebook(Linkki toiselle web-sivustolle.)- ja Twitter (Linkki toiselle web-sivustolle.)-kanavia.